Vereniging voor makelaars en taxateurs QR code
Rhienderensestraat 4
Rhienderensestraat 4 Rhienderensestraat 4 Rhienderensestraat 4 Rhienderensestraat 4

Rhienderensestraat 4

Brummen 6971LS

Verkoopmakelaar

Streek Makelaars Holtslagweg 4
Baak 7223NA
  • 0575-451809
  • geahaan@streekmakelaars.nl
  • www.streekmakelaars.nl
Soort
Perceeloppervlakte 61250 m2
Aangeboden sinds 3 mei 2021

Omschrijving

Omschrijving Rhienderensestraat 4, Brummen

Verscholen achter de bomen, ligt aan het einde van het oprijpad in het prachtige landelijke buitengebied van Brummen deze vrijstaande boerderij uit 1930 (waarschijnlijk ouder) met enkele opstallen op een riant aaneengesloten perceel van 61.250 m2. Het huisperceel bedraagt ca. 11.250 m2. Aan het huisperceel ligt ca 5,0 ha akkerbouwgrond. Deze akkerbouwgrond is tot en met 31 december 2021 verpacht.

De boerderij is voorzien van een (gedeeltelijk riet gedekt) zadeldak met wolfseinden (wolfskap).De boerderij is traditioneel ingedeeld met aan de voorzijde het woongedeelte (voorhuis) en aan de achterzijde de deel, alles in authentieke staat.

De woning is onbewoonbaar kent veel achterstallig onderhoud en dient totaal gerenoveerd en gemoderniseerd te worden. De woning beschikt over water en elektra. Er is geen gas en riolering aanwezig.

Verspreid over het erf staan diverse oude bijgebouwen (schuren, loods, oud tanklokaal en 2 hooimijten) waarvan enkele gedekt met asbesthoudende golfprofielplaten. De totale oppervlakte van de bijgebouwen wordt geschat op 350 m2.

Deze boerderij is gelegen in het buurtschap Rhienderense Broek, aan de rand van het natuurgebied Het Leusveld en toch dichtbij de voorzieningen van het dorp Brummen. Het dorp biedt alle faciliteiten als winkels, basisscholen, supermarkten, openbaar vervoer, NS station en diverse sportaccommodaties waaronder een zwembad.

Brummen heeft gezellige restaurants en terrassen, de snelwegen A50/A1 zijn goed bereikbaar en het dorp is centraal gelegen binnen de steden Arnhem, Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Erf:
Het erf is aan de zij- en achterkant gelegen. Achter de woning ligt tevens de toegang tot de akkerbouwgrond.


Indeling
De indeling van de boerderij is als volgt. Begane grond: entree, keuken, zitkamer, gang, woonkamer en een tweetal slaapkamers. Vanuit de keuken is er toegang tot de kelder en toegang tot het achterhuis met authentiek toilet. Vanuit de zitkamer heb je uitzicht op de voortuin.
1e verdieping: overloop, 2 slaapkamers waarvan 1 met inloopkast. Het achterhuis bestaat uit 1 gedeelte met originele houten gebinten, koeienstallen, hildes en de slieten hooizolder

Bijzonderheden
De huidige bestemming is Agrarisch. Er bestaat een mogelijkheid om voor deze locatie een bestemmingsplanwijziging bij de Gemeente Brummen aan te vragen naar de bestemming Wonen.

Er worden een kijkdag georganiseerd op zaterdag 15 mei. Bij grote interesse zal er mogelijk ook woensdag 19 mei een kijkdag worden georganiseerd. Dit volgens de dan geldende RIVM-richtlijnen. U kunt hiervoor een tijdslot boeken.

De verkoper is bereid om de boerderij en de akkerbouwgrond in zijn geheel (5 ha, nog kadastraal af te splitsen van woning/erf) onder voorwaarden separaat te verkopen.

Aanvaarding; in overleg.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 700.000,- k.k.
Status onder bod
Aangeboden sinds 3 mei 2021
Aanvaarding in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte 61.250 m²
Algemene gegevens
Grondsoort zand

Afbeeldingen

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding