Hét vastgoedaanbod van Nederland
onder bod

Rheezerend 130

7701BJ Dedemsvaart

prijs op aanvraag
Soort Melkveehouderij
Perceeloppervlakte 191607 m2
Aangeboden sinds 6 januari 2023
Verkoopmakelaar

Otten Bemiddeling en Adviezen BV

Pesse

Neem contact op met de makelaar

Omschrijving

Het betreft hier een melkveebedrijf met een oppervlakte van 19.16.07 hectare grond inclusief de ondergrond van de gebouwen.

Algemeen:
De woning en het hoofdgebouw is om en nabij in 1850 gebouwd in de loop der jaren zijn er diverse opstallen bijgebouwd waarbij vermeld kan worden dat alle gebouwen geheel of gedeeltelijk functioneel zijn binnen de door eigenaar gevoerde bedrijfsvoering.

Bedrijfsgedeelte algemeen:
De zeven op het bedrijfserf aanwezige opstallen bestaan uit het hierboven genoemde bedrijfsgedeelte van het in 1850 gebouwde hoofdgebouw, een kapschuur, 2 jongvee stallen, de ligboxenstal, een mestsilo en een machineloods.

Bedrijfsgebouwen 1888:
Het aan de bedrijfswoning gekoppelde bedrijfsgedeelte bestaat uit twee delen, te weten een landbouwschuur van 11,80m x 18,15m met een stalcapaciteit voor 22 stuks jongvee en 9 stuks grootvee op de grup. De tweede schuur meet 8,10m x 11,60m. en heeft een capaciteit van 31 stuks jongvee op ligboxen en roostervloer. beide gebouwen zijn voorzien van een met dakpannen gedekte houten kapconstructie met houten gebinten.

Overige jongveestallen:
Er zijn nog twee opstallen welke als jongveestalling functioneren te weten: de voormalige melkrundveestal (bouwjaar 1970) met een capaciteit van 39 stuks vaarzen en pinken. Deze stal heeft een afmeting van 7,80m x 15,40m en een stal voor droge koeien met een capaciteit van 31 stuks van bouwjaar 1997 met een afmeting van 7,50m x 13,20m. Beide gebouwen zijn voorzien van een asbestvrije dakbedekking. En inclusief de hierboven omschreven jongveestallen is de mestopslag totaal 285 m3.

De in 1979 gezette ligboxenstal met een afmeting van 25,80m x 35,80m is in de afgelopen jaren op diverse fronten gerenoveerd, de oude nok is vervangen door een nieuwe lichtstraat boven de open nok daarnaast zijn de dakplaten vervangen door asbestvrije dakbedekking en is zijn de roostervloeren begin 2000 vervangen door breed liggers. De stal is voorzien van 103 grootvee boxen en zelfsluitend voerhek. De melkstal betreft een 2x6 visgraad met glazen. De stal is voorzien van een eigen bron met een ontharder van Remon Er is geen melktank meer aanwezig.

Kapschuur:
De kapschuur met een afmeting van 5,60m x 15,50m is in gebruik als opslag voor kleine machines en strooisel tevens biedt ze plaats aan een goedgekeurde dieseltank met een inhoud van 2000 liter.

Werktuigenberging: De werktuigenberging meet 21m x 25m. de stalen spanten zijn gedekt met duopaneel platen en de wanden zijn opgetrokken middels metselsteen en zijn in spouw gezet en de vloer is verhard met betonklinkers.

Voeropslag:
Achter de ligboxenstal bevinden zich 2 met klinkers verharde
kuilplaten met elk een afmeting van 12m x 60m. een derde kuilplaat met dezelfde afmeting functioneert als sleufsilo met een wandhoogte van 1,20m. op het erf zijn er drie bulksilo’s met een totaal capaciteit van 29 ton

Mestopslag:
De totale mestopslag op dit bedrijf bedraagt resp: 285 m3 onder de oudere gebouwen, 515 m3 onder de ligboxenstal en 940 m3 in de betonnen en overkapte mestsilo (bouwjaar 1982).De totale mestopslag bedraagt derhalve 1,740 m3

Indeling
De indeling van het woonhuis is als volgt:

Begane grond:
Keuken, wc, eetkamer, hal, woonkamer en 1 slaapkamer.

Verdieping:
Ruime overloop / berging en 3 slaapkamers
Overige gegevens: De woning is geheel in spouw gezet en is grotendeels voorzien van enkele beglazing. Alleen de begane grond is (grotendeels) voorzien van CV welke wordt gestookt met een oudere ketel. Met uitzondering van de hal, wc en keuken zijn alle vloeren vervaardigd van hout..Oorspronkelijk is de bedrijfswoning voorzien van 1 woonkamer meer dan in de indeling hierboven is omschreven, deze woonkamer is nu echter toegevoegd aan de woning naast de bedrijfswoning (Rheezerend 128)

Het betreft hier een verhuurde woning met een huur van €. 450,- per maand. De woning is in 2016 geheel gereoveerd waarbij het gehele casco is vernieuwd. De indeling van de begane grond is als volgt: Hal, wc, keuken, badkamer, slaapkamer en de woonkamer zoals hierboven al werd genoemd. De verdieping is bereikbaar middels een vlizotrap en is volledig begaanbaar maar niet ingericht.

Bijzonderheden
Milieuvergunning: op aanvraag
Productierechten: optioneel 850 kg melkrundvee fosfaat

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
onder bod
Aangeboden sinds
6 januari 2023
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
191.607 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zand
Hoofdfunctie
Melkveehouderij

Locatie