nieuw beschikbaar

Koningin Julianaweg 1b

5089PH Haghorst

prijs op aanvraag
Soort Overig
Perceeloppervlakte 20000 m2
Aangeboden sinds 4 juli 2024

Omschrijving

Bedrijfswoning met voormalige varkensstal, gelegen op een perceel van 2 ha. De bestemming is 'bedrijf – agrarisch verwant', daardoor geschikt voor bijvoorbeeld een loonwerk- of grondverzetbedrijf.

BEDRIJFSWONING
Bouwjaar: 1968
Oppervlakte: circa 219 m2
Indeling:
Begane grond: entreehal met trapopgang en toilet, woonkamer met haard, keuken met L-vormige opstelling, slaap-/werkkamer, gang, berging (provisiekast), kantoor/werkkamer met eigen ingang, hal, bijkeuken met aanrecht, witgoedaansluitingen en trapopgang.
1e verdieping: overloop, badkamer met ligbad, douchecabine en wastafelmeubel, separaat toilet, 3 slaapkamers waarvan 1 met royale kastruimte onder de schuine kap, separate bergruimte. Boven de bijkeuken bevindt zich een vijfde (slaap-)kamer. In deze ruimte is ook de cv-installatie aanwezig.
2e verdieping: zolderberging, verdeeld in 3 ruimtes te bereiken middels een vlizotrap.

Energielabel: E

BEDRIJFSOPSTALLEN
Op het perceel is een voormalige varkensstal aanwezig met een oppervlakte van circa 1.400 m2 .
Er mag circa 1.000 m2 bedrijfsopstallen op de locatie blijven staan. Ook dit is vastgelegd in het bestemmingsplan. Dit betekent dat van de bestaande bebouwing een deel gesloopt moet worden. Een deel van de stal is vrij overspannen, door middel van het verwijderen van enkele wanden ontstaat een open ruimte die direct te gebruiken is als opslagruimte. Er kan ook voor gehele nieuwbouw gekozen worden.

Bouwjaar: 1986
Oppervlakte: circa 100 x 14 m, 1.400 m2
Indeling: berging, centrale gang, diverse ruimtes, op dit moment in gebruik als berging of leeg.

Naast de stal zijn vier voersilo’s aanwezig. De dakbedekking van de stal is asbesthoudend.

BIJZONDERHEDEN
Er is een tweede in-/uitrit van het perceel, op de Prins Bernhardweg.
Op dit moment is de bedrijfswoning verhuurd, de woning wordt echter leeg en vrij van huur en gebruik opgeleverd.
Circa 1,3 ha van het perceel is in gebruik als cultuurgrond (momenteel ingezaaid met snijmais, oogst geschiedt in overleg met de koper).
Het jachtrecht is verhuurd, koper dient de bestaande overeenkomst te respecteren.
De gastank is gehuurd/geleased, het contract is eventueel door koper over te nemen.
Kadastraal bekend als gemeente Hilvarenbeek, sectie M, nummer 758, groot 20.000 m2.

BESTEMMING
Recent is de bestemming van deze locatie aangepast naar een bedrijfsbestemming (bedrijf – agrarisch verwant). Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een loonwerkbedrijf of grondverzetbedrijf. (Beroepsmatig) dieren houden is niet meer toegestaan op deze locatie.

Het bouwvlak is circa 5.000 m2, daarbuiten is de bestemming deels 'Agrarisch' (cultuurgrond) en deels 'Groen' (te realiseren groene bufferzone).

De groene bufferstrook van circa 100 x 10 m2 aan de rechter perceelsgrens dient door koper te worden aangelegd. De verplichting tot aanleg en instandhouding is vastgelegd in het bestemmingsplan.

Er mag circa 1.000 m2 bedrijfsopstallen op de locatie blijven staan. Ook dit is vastgelegd in het bestemmingsplan. Dit betekent dat van de bestaande bebouwing circa 500 m2 gesloopt moet worden. Er kan ook voor gehele nieuwbouw gekozen worden.

KOOPOVEREENKOMST
In de koopakte zal, als zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van koper, een bankgarantie van 10% van de koopsom opgenomen worden.

In de koopovereenkomst zullen verder de volgende artikelen worden opgenomen:
- Asbestclausule: in het object zijn asbesthoudende stoffen aanwezig. Bij eventuele verwijdering dienen op grond van de milieuwetgeving speciale voorzorgmaatregelen getroffen te worden. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor eventuele aansprakelijkheid.
- Toelichtingsclausule NEN2580: de woning is opgemeten met inachtneming van de meetinstructie welke is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meet uitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
- Ouderdomsclausule: het is aan koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 55 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die bij aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.
- Niet zelf gebruikt: Verkoper attendeert koper uitdrukkelijk op het feit, dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet heeft kunnen informeren over de eigenschappen c.q. gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou zijn geweest indien verkoper het verkochte zelf feitelijk zou hebben gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico van koper komen.

Neem voor meer informatie of een bezichtiging contact op met Marcel de Rooij op 06-20439107.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
4 juli 2024
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
20.000 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zand
Hoofdfunctie
Overig

Locatie