Hét vastgoedaanbod van Nederland
beschikbaar

Watertorenstraat 1a

4927RG Hooge Zwaluwe

prijs op aanvraag
Soort Losse Grond
Perceeloppervlakte 18310 m2
Aangeboden sinds 23 november 2021

Omschrijving

Strategisch gelegen perceel cultuurgrond met vrijstaande schuur met verblijfsruimte op 1.83.10 ha grond.

De schuur
De schuur is gebouwd in 1975 en heeft een oppervlakte van circa 323 m². De schuur is opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, bestaande uit steens muren, een betonvloer, houten kozijnen voorzien van enkele beglazing en een zadeldak gedekt met golfplaten (2018). Een gedeelte van de schuur is met een put onderlaten. De schuur is voorzien van 4x paardenboxen en een toegang tot de verblijfsruimte.

Aan de rechterzijde van de schuur is een sfeervolle verblijfsruimte (45 m²) gecreëerd. De verblijfsruimte is opgetrokken in een houten constructie en is voorzien van dubbel- en trippelglas.. De verblijfsruimte is voorzien van een extra kamer (10 m²) en een kelder.

De locatie
Het perceel is gelegen ter hoogte van de Watertorenstraat en de Helkantsedijk.
Het perceel bevindt zich op een strategische locatie. Er is in het verleden intensief contact geweest met de gemeente omtrent de locatie en de gemeente heeft aangegeven dat de locatie in principe kansen biedt voor de bouw van een woning in het kader van Ruimte voor Ruimte.

Wat is Ruimte voor Ruimte?
Het Ruimte voor Ruimte beleid heeft als doelstelling de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren. Dit wordt gestimuleerd door de sloop van voormalige intensieve veehouderij bedrijfsgebouwen, in het buitengebied. Voormalige intensieve veehouderij bedrijfsgebouwen kunnen bijvoorbeeld oude varkensstallen zijn die werden gebruikt maar nu geen dienst meer doen.

Kort samengevat houdt de regeling in dat bij de sloop van 1.000 m² stalruimte (intensieve veehouderij) en bij het voldoen aan de voorwaarden, er één burgerwoning met bijgebouw voor mag worden teruggebouwd. U verkrijgt hiervoor een bouwrecht, ook wel bouwtitel genoemd. Deze bouwtitel kan een agrariër zelf besteden of verkopen aan iemand die wil bouwen.

De woning met bijgebouw mag worden gebouwd op een door de gemeente Drimmelen aangewezen locatie. Dit betreft veelal locaties in een kernrandzone gebied of een bestaand bebouwingslint waar reeds bebouwing aanwezig is en voldoet aan de planologische voorwaarden.

Ruimte voor Ruimte beleid gemeente Drimmelen
In het ruimte voor ruimte beleid van de gemeente Drimmelen is bepaald dat de sanering van stallen en de te behalen milieuwinst plaats dienen te vinden binnen de grenzen van gemeente Drimmelen. Met andere woorden, de bouwtitel moet komen uit de gemeente Drimmelen waar ook de benodigde stalruimte is gesloopt.

Het bestemmingsplan
Het object heeft volgens het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Drimmelen, de bestemming ‘Enkelbestemming Agrarisch’.
Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Bijzonderheden
Situering
Aan een rustige en karakteristieke weg in een landelijke en natuurrijke omgeving tussen de kernen Made, Wagenberg en Hooge Zwaluwe ligt deze strategische locatie met vrijstaande schuur op 18.310 m² grond, op geringe afstand van uitvalswegen en de voorzieningen van de plaatsen Wagenberg, Made, Oosterhout en Breda.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; water, elektriciteit, krachtstroom.
- het object bevindt zich op een schitterende locatie, omgeven door de natuur;
- voorzien van een schuur met praktische verblijfsruimte;
- geschikt voor het houden van paarden: de locatie is voorzien van een paddock paradijs;
- op de locatie is een beregeningsput aanwezig (14 meter diep);
- er is een composttoilet aanwezig in de schuur;
- strategische locatie voor Ruimte voor Ruimte;
- uitermate geschikt voor recreatie en ontspanning.

Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Oplevering: In onderling overleg.

Deze informatieverstrekking geschiedt geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van tussentijdse verkoop c.q. wijzigingen.
Voor nadere informatie en/ of een afspraak voor een bezichtiging kunt u te allen tijde contact opnemen.

Staal Makelaars
Brieltjenspolder 40
4921 PJ MADE
Tel. nr.: 0162 – 570 471
Fax. nr.: 0162 – 570 472
www.staalmakelaars.nl
info@staalmakelaars.nl

Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens kunnen geen aanspraken worden ontleend.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
23 november 2021
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
18.310 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zand
Hoofdfunctie
Losse grond

Locatie