beschikbaar

Oosteinde 1

2266HJ Leidschendam

€ 1.250.000,- k.k.
Soort Paardenhouderij
Perceeloppervlakte 42179 m2
Aangeboden sinds 24 juni 2024

Omschrijving

TE KOOP - OOSTEINDE 1 TE LEIDSCHENDAM

LANDELIJK WONEN & ONDERNEMEN
Volop ruimte voor het realiseren van al jouw (woon)dromen in combinatie met hobby's en/of werk op deze unieke locatie. Deze locatie biedt veel mogelijkheden!

Ontdek deze vrijstaande woning met voormalige agrarische bebouwing gelegen op een royaal perceel van maar liefst 4.21.79 ha waarvan 3.64.79 ha grasland.
Laat je creativiteit de vrije loop en geef deze locatie een compleet nieuwe invulling.

De locatie is vrij gelegen in het buitengebied van Leidschendam. Toch is de gunstige ligging een groot pluspunt want met 15 minuten zijn zowel Leidschendam, Zoetermeer als Leiden bereikbaar!

Kadastrale gegevens
Zoeterwoude, sectie F, nummer 48, groot 0.08.60 ha
Stompwijk, sectie I, nummer 105, groot 1.41.45 ha
Stompwijk, sectie I, nummer 152, groot 2.70.82 ha
Stompwijk, sectie I, nummer 155, groot 0.00.92 ha

Totaal 4.21.79 ha

BEDRIJFSWONING
De (bedrijfs)woning is gebouwd omstreeks 1910 en heeft een woonoppervlakte van circa 172 m², met een inhoud van circa 636 m³. De woning is in 2007 uitgebreid gerenoveerd en door de jaren heen opgeknapt.
De woning is traditioneel gebouwd met funderingen op staal, de muren zijn opgetrokken in spouw en de gevels zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Het zadeldak is deels bedekt met gebakken pannen en het platte dak is voorzien van bitumen. De woning is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.

Bij binnenkomst via de voordeur loop je door de hal langs de trapopgang naar de eerste verdieping, de ruime keuken en eetkamer binnen. Door de vele lichtinval en de ruime keukenopstelling voelt deze ruimte erg ruim aan. De keuken is voorzien van een vaatwasmachine, gaskookplaat en een afzuigkap. Via de keuken heb je toegang tot de woonkamer welke deels uitkijkt over de Stompwijkse Vaart. De woonkamer is een ruimte welke praktisch is in te delen. Daarnaast is er een ruime slaapkamer aanwezig op de begane grond. De keuken/eetkamer geeft ook toegang, middels een kleine gang, tot de toiletruimte en badkamer met ligbad, separate douche en witgoedaansluitingen. Aansluitend aan het woongedeelte is de woning voorzien van een ruime bijkeuken waar de cv-ketel (2012) zich bevindt. De openslaande deuren van deze bijkeuken bieden veel mogelijkheden voor deze ruimte.

De eerste verdieping biedt toegang tot een grote overloop en drie ruime slaapkamers. De overloop en één van de slaapkamers zijn voorzien van een hoog plafond wat deze ruimtes nog ruimer doet ogen. Er is op de overloop eventueel de mogelijkheid een extra slaapkamer te realiseren.

Twee slaapkamers aan de linkerzijde van de woning hebben een lager plafond, middels twee luiken op de overloop en in de andere slaapkamer is er boven de andere slaapkamers een opbergruimte bereikbaar.

De woning is voorzien van energielabel D

Gebruiksoppervlakte wonen: 171,60 m²
Vloeroppervlakte woning: 209,4 m²
Inhoud woning: 636,46 m³

BEDRIJFSOPSTALLEN
Dit voormalig agrarisch bedrijf bestaat uit een voormalige ligboxenstal/potstal en een voormalige grupstal. De voormalige ligboxenstal/potstal is op dit moment in gebruik als loods en de voormalige grupstal als paardenstalling en opslag van klein materiaal.

Loods
Bouwjaar: bovenbouw circa 1999, de onderbouw is eerder gebouwd.
Oppervlakte: circa 567 m²

De inrichting van de voormalige ligboxenstal/potstal is grotendeels verwijderd. De vloer bestaat nog deels uit betonroosters welke zijn afgedekt met rubbermatten. Ook is er nog een mestput van circa 253 m³ aanwezig. De gevels zijn voorzien van damwandprofielplaten en het dak is bedekt met asbestvrije golfplaten. Op dit moment is de loods in gebruik als binnen-paddock, stalling van machines en opslag.

Paardenstalling
Bouwjaar: circa 1950, deze stal is in drie gedeelten aan elkaar gebouwd.
Oppervlakte: circa 350 m²

Deze stal bestaat uit drie compartimenten die door middel van loopdeuren toegankelijk zijn. Er zijn 12 boxen voor paarden aanwezig. Er is een mestkelder van circa 200 m³ aanwezig.

De gevels zijn voorzien van metselwerk, damwandprofielplaten en onduline golfplaten. De gehele vloer is beton en het dak is bedekt met asbestvrije golfplaten.

Volgens het beleid van de gemeente Leidschendam-Voorburg is stalling tot maximaal 4 paarden toegestaan.
Volgens de laatste melding aan de Omgevingsdienst werden er 4 paarden, 1 pony en 35 schapen gehouden.

CULTUURGROND
Grondsoort: veen
Grondsoort meststoffenwet: veen

De cultuurgrond is in gebruik als blijvend grasland.

Het jachtrecht is niet verhuurd.

Op de percelen Stompwijk I 105 en 152 (voorheen 104) rust een recht van opstal gevestigd door Hoogheemraadschap van Rijnland. Dit zakelijk recht van opstal gaat om het aanleggen, in eigendom hebben, gebruiken en in standhouden van een (afvalwater)transportleiding van Stompwijk naar het rioolgemaal te Zoeterwoude met bijbehorend tracé. Hierdoor is er op perceel Stompwijk I 152 ook een opstalrecht nutsvoorzieningen gevestigd door de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

OVERIGE INFORMATIE
Het bouwblok van deze locatie heeft een grootte van circa 0.54.00 ha.

Let op, deze locatie heeft een agrarische bestemming wat betekend dat de bank hier (meestal) een financiering van maximaal 70% van de koopsom geeft.

Neem voor meer informatie of het inplannen van een bezichtiging contact op met Wim Stigter via 06 51 28 01 04

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs
€ 1.250.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
24 juni 2024
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
42.179 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
veen
Hoofdfunctie
Paardenhouderij

Locatie