beschikbaar

Meedhuizerweg 8

9937TK Meedhuizen

prijs op aanvraag
Soort Vleeskalveren
Perceeloppervlakte 29350 m2
Aangeboden sinds 29 maart 2024

Omschrijving

Het betreft hier een witvleeskalverenbedrijf met een capaciteit voor het houden van ca. 800 (wit)vleeskalveren op 1,8 m2).
Het perceel is totaal 3.06.90 ha groot (kadastraal). Daarvan is er ca. 9.000 m2 erf en de rest is landbouwgrond.
Er is een milieuvergunning voor het houden van 960 (wit)vleeskalveren tot 8 maanden. Er is een PAS melding gedaan.

Indeling
De woning betreft een vrijstaand woonhuis, gebouwd in 2011, met afmetingen van 15m x 8m. De woning is traditioneel gebouwd, voorzien van kunststof kozijnen en vloerverwarming op de begane grond. Er is een inpandige garage, bijkeuken, woonkeuken, woonkamer, hal, toilet, meterkast, trapopgang naar verdieping met overloop, vijf slaapkamers, badkamer en ketelhuis. De woning is voorzien van heatpipes (2x30 stuks), warmtepomp en 500 liter boiler.

De stal is gebouwd in 2000, opgetrokken met gegalvaniseerde spanten (omkleed met RVS), de wanden betreffen betonnnen sandwichpanelen, het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten en geïsoleerd met glaswol op aluminiumplaten. De stal telt 800 plaatsen voor (wit)vleeskalveren op 1,8 m2 in één afdeling met 4 gangen en 80 hokken (Er worden altijd 816 kalveren opgezet). De inrichting betreft een RVS inrichting van het merk Wolff, met hardhouten roosters en hardhouten hokafscheidingen. De verwarming wordt aangestuurd door een houtkachel van het merk Hargassner, voor noodgeval is er een CV-ketel die de kachel over kan nemen. De eindventilatoren, lichtstraat en deuren met lamellen zijn er afgelopen jaar nieuw geplaatst. Er zijn in 2019 99 zonnepanelen op het dak gekomen. Deze zijn in eigendom bij verkoper. Er is een SDE subsidie op deze panelen afgegeven.

Bijzonderheden
Volgens de huidige wetgeving mag er op deze locatie nog worden uitgebreid, het bedrijf ligt buiten de 25 kilometergrens van een stikstofgevoelig gebied. (Wij raden u ten zeerste aan om dit met uw adviseur door te nemen).

Mocht u vragen hebben of willen bezichtigen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bezichtigingen altijd via Schutte agrarisch vastgoed.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
29 maart 2024
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
29.350 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
klei
Hoofdfunctie
Vleeskalveren

Locatie