Hét vastgoedaanbod van Nederland
beschikbaar

Mantingerweg 21

7938PM Nieuw-Balinge

€ 975.000,- k.k.
Soort Paardenhouderij
Perceeloppervlakte 30740 m2
Aangeboden sinds 13 september 2022

Omschrijving

Korte omschrijving object
Net buiten het dorp Nieuw-Balinge vrijstaande woning met de mogelijkheid voor realisatie van een nieuwbouwwoning, gelegen op een mooie ruime kavel van ca. 3 hectare. Op deze kavel bevindt zich eveneens een vrijstaande rijhal met 9 paardenboxen, een groepshok, gastenverblijf, zadelkamer en rijbak van 22 x 32 meter. Met een oppervlakte van ca. 1.250 m² en een buitenbak van 25 x 55 m. Ideaal voor paardenliefhebbers en/of de rust en ruimte zoekers.

Ligging
Het object is gelegen net buiten het dorp Nieuw-Balinge, direct aansluitend op de eigendomsgronden het natuurgebied Mantingerzand, op korte afstand van Westerbork en Hoogeveen in de gemeente Midden-Drenthe in de provincie Drenthe. Gelegen aan een rustige, doodlopende weg in een landelijke omgeving met op korte afstand natuurgebieden en wandel en fietsroutes.
In het nabijgelegen dorp Nieuw-Balinge zijn voldoende voorzieningen beschikbaar, o.a. een basisschool, en een actief verenigingsleven. Gunstig gelegen en goed bereikbaar door een korte afstand tot de N374.

Woonhuis
Hal/entree, meterkast, toilet, woonkamer met open keuken, vaste trap naar boven, overloop met 1 slaapkamer en badkamer. Verwarmd middels C.V. (Bosch 2014), direct naast de bestaande woning ligt de fundering voor de nieuwbouwwoning, er zijn bouwtekeningen beschikbaar voor de nieuwbouwwoning.

Overdekte rijhal met paardenstallen
Riante rijhal met een bakmaat van 22 x 32 meter, aan de achterzijde van de rijhal is een gastenverblijf aanwezig met aansluitend een zadelkamer, douche en toilet.
Voorzien van 9 paardenboxen
5 van 3 x 5 m.
2 van 3 x 4 m.
2 van 3 x 3 m.
Stalen spanten met houten gordingen, gemetselde borstwering tot 50 cm, daarboven damwandprofielplaten, ABC golfplaten dak. De rijbak is voorzien van een sprinklerinstallatie. In 2017 is alle elektra vervangen en zijn er Philips LED lampen geplaatst. Waterbakken in de stallen gekoppeld aan een rondpompsysteem tegen bevriezing. In de paardenstallen een spuitplaats met warm water.

Aan de linkerzijde van de rijhal een aangebouwde werktuigenberging met aansluitend een groepshok voor koeien met voerhek. Gebouwd middels stalen spanten, houten gordingen en asbestvrije golfplaten.

Erfverharding
Oprit en bestrating van betonklinkers, ca. 1.300 m²

Nieuwbouw
Binnen het bouwvlak zijn nog voldoende mogelijkheden om staluitbreiding of een losse kapschuur te plaatsen. De huidige geplaatste fundering geeft een directe mogelijkheid voor realisatie van een nieuwbouwwoning.

Planontwikkeling
Dit object leent zich wellicht goed voor planontwikkeling op locatie en realisatie van extra wooneenheden na het opheffen van de agrarische bestemming en het slopen van de agrarische opstallen.


Bestemmingsplan
Op het geheel rust de enkelbestemming Agrarisch met waarden – 1 met de functieaanduiding : specifieke vorm van agrarisch – grondgebonden agrarisch bedrijf.
Buitengebied Midden-Drenthe (geconsolideerd) 20-8-2014

Ondanks dat de uiterste zorg aan deze tekst is besteed, kunnen aan onvolkomenheden geen aanspraken worden ontleend. De informatie in deze brochure is van algemene inhoud en is bedoeld als uitnodiging om in onderhandeling te treden.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs
€ 975.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
13 september 2022
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
30.740 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zand
Hoofdfunctie
Paardenhouderij

Locatie