beschikbaar

Ontginningsweg 6

5409TC Odiliapeel

prijs op aanvraag
Soort Varkenshouderij
Perceeloppervlakte 13000 m2
Aangeboden sinds 7 mei 2024

Omschrijving

Vleesvarkenshouderij met een recent gerenoveerde moderne bedrijfswoning gelegen in het buitengebied van Odiliapeel op een perceel van 1.30.00 hectare. De capaciteit van het bedrijf betreft 1.140 vleesvarkens op chemische luchtwasser. De locatie is voorzien van juist benodigde vergunningen. De vraagprijs is exclusief varkensrechten, maar deze zijn optioneel bij te kopen.

De locatie biedt tevens mogelijkheden voor eventuele nevenactiviteiten of een volledige functieverandering naar bijvoorbeeld paardenhouderij.
Op de locatie zijn de volgende nutsvoorzieningen aanwezig
• Elektra (3 x 25 amp)
• Water
• Propaangas
• Glasvezel
• Noodstroomvoorziening

OMSCHRIJVING WONING:
Het bouwjaar van de woonboerderij is 1940 volgens BAG viewer, huidige eigenaren hebben de woonboerderij in 2021 geheel gemoderniseerd waarbij het gehele woongedeelte is geïsoleerd. De boerderij is voorzien van een nieuwe kap, HR++ beglazing, overal vloerverwarming op de begane grond en een nieuwe Nefit CV-ketel. De woning heeft energielabel A.

De woning levensloopbestendig en voorzien van geheel nieuwe inrichting op de begane grond. De indeling van begane grond van de woning is als volgt: Entree, slaapkamer, grote moderne leefkeuken met kookeiland voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur, ruime betonnen kelder (droog), slaapkamer (opkamer), woonkamer met vernieuwde meterkast, bijkeuken met wastafel en apart toilet, badkamer voorzien van inloopdouche, toilet en dubbele wastafel, berging met witgoedopstelling en CV-ketel, serre en aanpandige garage met openslaande deuren, waar mogelijk 3 paardenboxen kunnen worden gerealiseerd.

De eerste verdieping is voorzien van een houten verdiepingsvloer en betreft een grote bergzolder en is bereikbaar via een vaste trap.

OMSCHRIJVING BEDRIJF
Het bedrijf bestaat uit 3 stallen, waar 1 losse stal met chemische luchtwasser 95% en 2 stallen gekoppeld aan elkaar met chemische luchtwasser 95%. De bouwjaren van de stallen zijn onbekend, maar allen nog voorzien van asbesthoudende daken. De stallen zijn voorzien van droogvoerinstallatie met Groba droogvoerbakken, mechanische ventilatie met aanvoer door middel van openingen in de buitenmuur van de centrale gangen en afvoer naar centraal afzuigkanaal met meetventilatoren, Stienen klimaatregeling, kunststof hokinrichting en gedeeltelijk dichte betonvloer en betonroosters. De stallen zijn gedeeltelijk voorzien van LED
verlichting.

De totale mestopslagcapaciteit bedraagt circa: 1.387 m³.

Stal 1 (rechtse stal) is geheel onderkelderd en met metselwerk opgetrokken. De stal heeft een centrale zijgang en een capaciteit van 504 vleesvarkens bestaande 7 afdelingen met 2 x 4 hokken ten behoeve van 72 vleesvarkens met vooraan de stal nog een ziekenboeg. De oppervlakte van de stal betreft circa 14,64 x 44,94 meter = circa 658 m²

Stal 2 & 3 (midden en linkse stal) zijn beide geheel onderkelderd en met metselwerk opgetrokken. De stallen zijn elkaar gekoppeld middels een luchtwasser en hygiënesluis / berging. De capaciteit bedraagt 636 vleesvarkens bestaande uit 13 afdelingen met diverse afmetingen. De totale oppervlakte van de stallen betreft circa 726 m².

Rondom is het erf verhard middels gebroken puin en asfalt .

BESTEMMINGSPLAN
De gemeente Maashorst heeft nog geen omgevingsplan vastgesteld daarom is het hiervoor geldende bestemmingsplan rechtsgeldig van kracht.

De locatie is gelegen in het bestemmingsplan ‘Partiële herziening buitengebied 2017’ en heeft hierin de bestemming: Agrarisch

Met aanduiding:
- Bouwvlak (let op, circa 500 m² bouwblok is gelegen op achterliggende cultuurgrond en is niet in eigendom)
- Functieaanduiding intensieve veehouderij
- Gebiedsaanduiding overige zone-aardkundig waardevol gebied
- Gebiedsaanduiding overige zone-agrarisch ontwikkelingsgebied
- Gebiedsaanduiding overige zone-deelgebied agrarisch
- Gebiedsaanduiding overige zone-deelgebied gemengd
- Gebiedsaanduiding overige zone-grootschalig cultuurhistorischlandschap
- Gebiedsaanduiding vrijwaringszone-radar

Het bouwblok is groot circa 1.10.00 hectare.

Tevens is de locatie gelegen in het bestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied Uden’ welke in ontwerp ligt sinds 31-10-2023. In dit bestemmingsplan zijn de volgende aanduidingen toegevoegd:

Waarde – Archeologie 3

Gebiedsaanduiding: vrijwaringszone - vogelbeheersgebied

LIGGING EN BEREIKBAARHEID

Ontginningsweg 6 is gelegen in het buitengebied van Odiliapeel op ca. 2,5 kilometer van de bebouwde kom met diverse (dagelijkse)voorzieningen. In de nabije omgeving bevinden zich voornamelijk landelijke woningen, (agrarische) bedrijven en landerijen.

Binnen een straal van ca. 3 autominuten bevinden zich de uitvalswegen N264 richting de snelwegen de A50 bij Uden en A73 bij Haps en N277 welke loopt van Ravenstein naar Panningen.

VERGUNNINGEN

De locatie heeft op 3 januari een melding activiteitenbesluit gedaan en aanvraag omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM). Waarbij is geconcludeerd dat de melding voldoet aan de gestelde vereisten en de OBM vergunning is verleend voor het houden van:

Stal 1:
* 72 vleesvarkens, opfokberen van circa 25 kg tot 7 maanden, opfokzeugen van circa 25 kg tot eerste dekking, RAV D3.1 (volledig rooster), 324 NH3 emissie.
* 636 vleesvarkens, opfokberen van circa 25 kg tot 7 maanden, opfokzeugen van circa 25 kg tot eerste dekking, RAV D3.2.14 (Chemische luchtwasser 95%), 95,4 NH3 emissie.

Stal 2 & 3:
* 384 vleesvarkens, opfokberen van circa 25 kg tot 7 maanden, opfokzeugen van circa 25 kg tot eerste dekking, RAV D3.2.14 (Chemische luchtwasser 95%), 57,6 NH3 emissie.

Op 19 december 2016 is door de Provincie Limburg een Natuurbeschermingswetvergunning verleend voor het houden van:

Stal 1:
636 vleesvarkens, opfokberen van circa 25 kg tot 7 maanden, opfokzeugen van circa 25 kg tot eerste dekking, RAV D3.2.14 (Chemische luchtwasser 95%), 95,4 NH3 emissie.

Stal 2 & 3:
504 vleesvarkens, opfokberen van circa 25 kg tot 7 maanden, opfokzeugen van circa 25 kg tot eerste dekking, RAV D3.100, 1.512 NH3 emissie.

Alle hierbij vermelde gegevens zijn naar beste kennis en wetenschap en te goeder trouw door ons weergegeven. Mocht nadien blijken dat er afwijkingen zijn dan kan men zich hierop niet beroepen. Aan de inhoud van deze documentatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
7 mei 2024
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
13.000 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zand
Hoofdfunctie
Varkenshouderij

Locatie