verkocht onder voorbehoud

Biesbosserweg 19

3927CV Renswoude

prijs op aanvraag
Soort Overig
Perceeloppervlakte 32155 m2
Aangeboden sinds 2 maart 2024

Omschrijving

Recreatie-zorgboerderij De Kleine Weide, is een bijzonder gemengd bedrijf met kleinvee, zoals alpaca's, schapen, kippen, konijnen, katten, hamsters en duiven. Gezien het feit dat De Kleine Weide al meer dan 25 jaar een begrip is op het gebied van zorg en recreatie is het de wens van verkopers dat de activiteiten going concern kunnen worden overgedragen en de christelijk identiteit wordt doorgezet.

Op het bedrijf is ook een mini-camping. Dit ligt gescheiden van de Zorgboerderij.
Zomers is het terras open voor fietsers en wandelaars die langs komen. Achter de camping is 'nieuwe natuur' aangelegd met kikkerpoelen, rabatbosje en een boomgaard. Er staan bankjes en je kunt er heerlijk wandelen.
De Kleine Weide, al ruim 25 jaar een bekend begrip in Renswoude en omgeving. Dit veelzijdige bedrijf bestaat uit een gemoderniseerde woning, een agrarische tak (potstal), een zorgboerderij, een mini-camping, Bed & Breakfast kamers en een appartement. Gelegen op een perceel van 03.21.55 ha. en met vrij uitzicht rondom het object.
De Kleine Weide is gelegen ten zuiden van het kasteeldorp Renswoude. Midden in de weilanden en ver weg van de stedelijke drukte. Rondom zijn er veel fiets- en wandelpaden en over het eigen erf loopt een klompenpad die over de Grebbelinie rondom Renswoude gaat. Renswoude ligt centraal tussen Arnhem en Utrecht en de grotere plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken.

Indeling woning

Begane grond:
Entree/hal met trapopgang en toilet; bijkeuken met zijentree; woonkeuken (gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming), v.v. keukenopstelling met inbouwapparatuur, houtkachel en openslaande deuren naar de tuin; toegang kelder; woonkamer met open haard.

Eerste verdieping:
Overloop; luxe badkamer met inloopdouche, whirlpool, toilet, wastafel met meubel; vier slaapkamers, met uitbreidingsmogelijkheden naar een vijfde slaapkamer, waarvan twee met dakkapel en een met een vaste kast; wasruimte met boiler en witgoed-aansluitingen.

Tweede verdieping:
Via een slaapkamer op de eerste verdieping is er een opgang naar deze verdieping waar nog een klein appartement is. Deze bestaat uit een douche, slaapkamer, woonkamer en kitchenette.
Woonoppervlakte: circa 250 m2.
Woning inhoud: circa 660 m3.
Bijzonderheden:
• In 2000 is de woning inpandig gemoderniseerd.
• In 2007 zijn aan de voorzijde van de woning nieuwe kozijnen v.v. dubbel glas aangebracht.
• In 2012 is het gehele dak vernieuwd en geïsoleerd.
• In 2014 is de spouw geïsoleerd.
• In 2022 nieuwe cv-ketel geplaatst, Nefit HR9000i 35kw.

In 2024 worden de volgende veranderingen doorgevoerd door de huidige eigenaren:
• Vervangen palletkachels naar 1 nieuwe, de KWB Pelletfire van 95 kw met daarbij een extra gelaagdheidsbuffer cv-buffer van 1000 liter.
• Keuring zonnepanelen SCIOS Scope 12.
• Keuring elektrische installaties NTA 8220.
• Brandmeldinstallatie compleet vernieuwen in woonhuizen en bed&Breakfast,
(voldoet aan de eisen van de VRU (Veiligheidsregio Utrecht)).
• Vernieuwen dieseltank.

Omschrijving bedrijfsgebouwen
Agrarische bedrijfshal
Multifunctioneel gebouw van bijna 1.000 m2. Hierin bevindt zich onder meer de receptie, meerdere afsluitbare werkplaatsen en opslagen en dierenverblijfsruimte, een potstal voor 40 stuks vleesvee met een mestopslag van ca. 450 m3, een zolder van 500 m2 en een kelder voor wateropslag van 360 m3. In dit gebouw bevindt zich ook de technische ruimte met hierin twee houtpallet kachels welke de gehele locatie voorzien van warmte.

Zorgboerderij
De Kleine Weide biedt een warm welkom aan volwassen zorgdeelnemers, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. De zorgboerderij biedt dagbesteding aan verschillende doelgroepen waarbij de basis is dat we elkaar accepteren en respecteren en ieder zichzelf mag en kan zijn. Het doel is om de deelnemers een zinvolle dagbesteding te geven. Er zijn twee locaties waar een ruime keuze is aan activiteiten, zowel buiten als binnen.

Mini-camping
Een ruime en overzichtelijk mini-camping met 25 plaatsen welke geheel omzoomd is met heggen. De camping is voorzien van elektriciteit, water, wifi en een stenen of kunstgras terras voorzien van afvoer. De mini-camping beschikt over een verwarmd sanitair en een wasserette. Ook is het sanitair van de mini-camping uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor de kinderen is er een dierenweide en diverse speeltoestellen.
Bed & Breakfast / appartementen
De voormalige deel is verbouwd tot 5 B&B kamers en een appartement.
De comfortabele kamers zijn allen voorzien van douche, toilet, kitchenette, tv, radio en terras. Beneden is een zitkamer met bedbank.
Op de voormalige hooizolder is de vide met tweepersoons slaapkamer.

Dierenverblijf Safoema Poema
Op het terrein bevindt zich ook het dierenverblijf. Hier wordt het kleinvee gehuisvest, zoals kippen, konijnen, hamsters, katten en zijn er hokken aanwezig voor de schapen. De deelnemers van de zorgboerderij verzorgen doordeweeks de dieren.

Bijzonderheden bedrijf
• Rolstoel toegankelijk (met uitzondering van de B&B / appartementen);
• Laadpunt elektrische auto’s;
• Veel parkeermogelijkheden;
• Duurzame productiemiddelen, zoals 230 stuks zonnepanelen, houtpallet kachels en laadpaal;
• Voorzieningen voor kinderen, zoals een dierenweide en diverse speeltoestellen.
• Het geheel is aangesloten op glasvezelnetwerk.

Bestemming
Op dit moment heeft het object een agrarische bestemming met de volgende functieaanduidingen:
• Caravanstalling
• Specifieke vorm van recreatie – minicamping
• Zorgboerderij met dagbesteding
• Specifieke vorm van horeca – vergaderaccommodatie
• Bed & Breakfast

Kadastraal bekend: gemeente Renswoude, sectie G, nummers 333 en 334.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
verkocht onder voorbehoud
Aangeboden sinds
2 maart 2024
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
32.155 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zand
Hoofdfunctie
Overig

Locatie

Verkoopmakelaar

Wivema Vastgoed BV Woudenbergseweg 66
3953MH Maarsbergen