onder bod

Matheusweg 2

4695PZ Sint-Maartensdijk

€ 750.000,- k.k.
Soort Onbekend
Perceeloppervlakte 5060 m2
Aangeboden sinds 3 maart 2023

Omschrijving

Vrijstaande woning met landbouwschuur, ondergrond, erf, tuin en (deels) een agrarisch bouwblok gelegen op totaal ca. 5.060 m². Mogelijkheid tot aankoop meer grond!

Situering
De vrijstaande woning met landbouwschuur is gelegen in het buitengebied van Sint-Maartensdijk. Naast de woning en schuur behoort er bij dit object, tegen een meerprijs, nog een perceel landbouwgrond en een agrarisch bouwblok. Het object is rustig en landelijk gelegen tussen veel groen en landerijen, privacy is zeer zeker gegarandeerd. Het betreft een object gelegen op een perceel van ca. 5.060 m².

De Matheusweg bevindt zich in een aantrekkelijke woonomgeving. Het Zeeuwse dorpscentrum van Sint-Maartensdijk is op 6 autominuten gelegen en het naastgelegen dorp Sint-Annaland bevindt zich op 7 autominuten afstand. Beide dorpen beschikken over diverse voorzieningen. Er is een basisschool, er zijn mogelijkheden voor kinderopvang en er zijn diverse sportverenigingen- en accommodaties.

Daarnaast is er een divers aanbod aan winkels en restaurants, een bibliotheek en diverse huisarts- en tandartspraktijken in nabije omgeving. Vanuit de Matheusweg bent u snel in hartje Bergen op Zoom, Middelburg of op het strand van Sint-Annaland. De Matheusweg ligt nabij de N286 en is via de A4 goed bereikbaar. Sint-Maartensdijk heeft een eigen busstation die een goede verbinding heeft naar Bergen op Zoom, Roosendaal en Tholen. Op de fiets, door en buiten Sint-Maartensdijk, zijn schitterende fietsroutes aangelegd door het landelijk gebied en langs de kust.

Inspannen en ontspannen kan uitstekend in Sint-Maartensdijk en omgeving. Als u een liefhebber bent van wandelen en/of fietsen, dan kunt u hier uw hart ophalen. Wandel of fiets bijvoorbeeld eens langs de diverse historische locaties, zoals de Sint-Maartenskerk, de slotgracht of de Nijverheide molen. U kunt rustig recreëren langs het strand en daarnaast zijn er diverse horecagelegeheden waar u heerlijke (vis)gerechten kunt eten of waar u van een versnapering kunt afhalen.

Indeling
De woning
De vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 1960 en er is verbouwd/aangebouwd omstreeks 1996. De woning heeft een woonoppervlakte van circa 145 m² en een inhoud van circa 546 m³ (excl. vrijstaande schuur). De externe bergruimte van de landbouwschuur bedraagt circa 348 m2. Dit is begane vloer plus verdiepingsvloer. De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie, bestaande uit een fundering op staal, spouwmuren, een deels betonnen en deels houten begane grondvloer en een houten verdiepingsvloer. De woning is voorzien van houten kozijnen met grotendeels isolerende beglazing (ca. 1996/1997). Het zadeldak is na geïsoleerd in 2002 en gedekt met pannen. Tevens is de aanbouw volledig geïsoleerd. De woning is grotendeels voorzien van elektrische rolluiken. Op het terrein bevindt zich een septic tank met 3 compartimenten.
De woning wordt verwarmd middels een c.v. ketel (Nefit omstreeks 1998/1999). Aansluitingen voor elektra, gas en riool zijn aanwezig. De woning beschikt nog niet over glasvezel.

Begane grond
Via de voorzijde van de woning komt u terecht in de entree/hal. De entree/hal heeft tegels als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en gipsplaten als plafond afwerking. Hier bevindt zich de meterkast (met aardlekschakelaar) en het toilet is hier gesitueerd. Vanuit de entree/hal is er toegang tot de woonkamer en keuken en via een vaste trap is er toegang tot de eerste verdieping. De trap is gestoffeerd.
Toilet
De toiletruimte heeft tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels stucwerk als wandafwerking. De toiletruimte is voorzien van een fonteintje, staand closet en radiator.
Woonkamer/Eetkamer
De woonkamer is ruim van opzet en heeft veel lichtinval door de aanwezige raampartijen. In de aanbouw bevindt zich nu de zithoek en deze staat in open verbinding met de eetkamer. De vloer is afgewerkt met parket, de wanden en het plafond (met sierlijsten) afgewerkt met stucwerk. In de woonkamer bevindt zich een houtkachel. Vanuit de woonkamer is er fantastisch zicht over de tuin en de landerijen.

Keuken
De keuken is te bereiken via de entree/hal en heeft tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels stucwerk als wandafwerking en een kunststof plafondafwerking. De keuken is ingericht met twee keukenblokken en deze zijn beide afgewerkt met een kunststof blad. Het kleinere keukenblok is voorzien van dubbele spoelbak, van boven- en onderkasten en de vaatwasser (Miele) is hier ingebouwd. Het grotere keukenblok beschikt over voldoende kastruimte, een 4-pits elektrische kookplaat (Miele), een afzuigkap, een magnetron (Miele ), een vernieuwde oven (Miele) en een koelkast. Het is eventueel mogelijk om hier een aanbouw te plaatsen.

Bijkeuken/Berging
Naast de keuken bevindt zich de bijkeuken. Deze ruimte heeft tegels als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en een kunststof systeemplafond.
De c.v. ketel (Nefit, ca. 1998) staat hier opgesteld. Aansluitingen voor de wasmachine en droger zijn aanwezig. Verder is de ruimte voorzien van een vaste kast. Via een loopdeur is er toegang tot de tuin.

Mogelijkheid tot uitbouw keuken en bijkeuken
Het is mogelijk om de bestaande keuken uit te bouwen. Op onderstaande tekening is al aangegeven hoe de bestaande situatie aangepast zou kunnen worden. Situatietekeningen met maatvoeringen zijn in 2022 nog opgesteld door een bouwkundig bureau. Deze uitbouwmogelijkheid is vergunningsvrij uitvoerbaar.

Eerste verdieping
Middels een vaste trap gelegen in de entree/hal is er toegang tot de eerste verdieping. De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers op deze verdieping zijn deels voorzien van rolluiken en hardhouten kozijnen met dubbel glas.
Slaapkamer I
De slaapkamer op de eerste verdieping gelegen aan de voorzijde van de woning is voorzien van veel lichtinval door de aanwezige raampartijen en is ingericht met een wastafel en vaste kast. De slaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking, de muren zijn afgewerkt met glasvlies behang en het plafond is afgewerkt met gipsplaten. Tevens is de slaapkamer voorzien van rolluiken.

Slaapkamer II
De tweede slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning is afgewerkt met vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met glasvlies behang en het plafond is afgewerkt met gipsplaten. Ook is het slaapkamerraam voorzien van een rolluik.

Slaapkamer III (master bedroom)
De master bedroom is gelegen aan de achterzijde van de woning. Deze slaapkamer is voorzien van laminaat als vloerafwerking, glasvlies behang als wandafwerking en heeft een kunststof systeemplafond. Tevens beschikt de slaapkamer over een vaste kastenwand.

Badkamer
De badkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en is verbouwd in 1999. De badkamer is geheel betegeld en het plafond is afgewerkt met kunststof delen. De badkamer is ingericht met een dubbele wastafel, toilet (sanibroyeur), douche en ligbad.

Tweede verdieping
Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. De vloer van de overloop is voorzien van vloerbedekking. In het voorportaal bevindt zich een grote vaste kastenwand.

Slaapkamer zolder
De zolder slaapkamer is voorzien van vloerbedekking en glasvlies behang en een grote vaste kast.

Loods / Schuur
De ruime vrijstaande loods/schuur (circa 14.44 m1 x 19.67 m1) dateert uit 1961 en is opgetrokken uit stalen spanten en houten gordingen, deels gemetselde gevels en deels met damwand profiel platen. In de schuur ligt een betonvloer.
In 2003 is het dak vernieuwd en voorzien van asbestvrije golfplaten. De elektra is tevens vervangen.
De schuur beschikt over een elektrische overheaddeur en is onder andere ingericht met 2 afsluitbare ruimtes (berging en een garage). De schuur is uitermate geschikt voor opslag en stalling.

Tuin
De ruime tuin is rondom gelegen en biedt een vrij uitzicht over de naastgelegen landerijen. De tuin is voorzien van een gazon en ingericht met diverse bomen en planten. Gezien de vrije ligging van het object is hier geen gebrek aan privacy en rust.

Terrein
Het terrein is toegankelijk middels een ruime oprit waar er meer dan genoeg ruimte is voor het parkeren van diverse voertuigen. De oprit is geheel voorzien van klinkerbestrating.

Bijzonderheden
Perceel grond
Aan de achterzijde van de woning ligt een perceel cultuurgrond van circa 15.000 m² ofwel 01.50.00 ha. Dit perceel cultuurgrond is niet in de vraagprijs inbegrepen. Het behoord tot de mogelijkheid om het gehele perceel of een deel daarvan extra aan te kopen. Het aangebodene met het gehele perceel maakt dan een totale oppervlakte van 20.060 m².

Informeer naar de uitgebreide mogelijkheden en neem contact op met Staal Makelaars!

Bestemmingsplan
Het object heeft de bestemming enkelbestemming ‘agrarisch’ en de dubbelbestemming ‘waarde-archeologie 3’. Het geheel is altijd agrarisch in gebruik geweest.

De voor ‘Agrarisch’ aangewezen gronden zijn bestemd voor de bedrijfsvoering van volwaardige en reële grondgebonden agrarische bedrijven. Binnen het bouwvlak is maximaal één bedrijfswoning toegestaan en daarnaast, tenzij anders aangeduid, is het toegestaan gebouwen, kassen, teelt ondersteunende voorzieningen en voorzieningen voor opslag te realiseren (voor zover aan te merken als bouwwerk). De maximale goothoogte voor de bedrijfswoning is 6 meter. De bouwhoogte bedraagt maximaal 10 meter en de inhoud 900 m³ voor de bedrijfswoning. De afstand van gebouwen en overkappingen tot de as van de dichtstbij gelegen hoofdverkeersbaan met bestemming ‘verkeer’ bedraagt tenminste 40 meter bij de volgende wegen: N257, N286, N656, N658 en de N659. De afstand tot gebouwen en overkappingen tot de as van de dichtstbij gelegen hoofdverkeersbaan met bestemming ‘verkeer’ van overige wegen bedraagt tenminste 20 meter.

Omzetten naar wonen
De huidige bestemming kan worden omgezet naar de bestemming ‘wonen’. Het principeverzoek bij de gemeente Tholen is hier al voor ingediend en de gemeente heeft laten weten, onder voorwaarden, hier medewerking aan te willen verlenen. De schuur/loods mag dan behouden blijven. Het principeverzoek was geldig tot 17 januari 2024 en is verlengd met 1 jaar. Middels een NWWI taxatie is het mogelijk om als koper een financiering te kunnen krijgen voor het object met een woonbestemming.

Gebruiksmogelijkheden:
Dit object is met de huidige agrarische bestemming ideaal geschikt voor de uitoefening van volwaardige en reële grondgebonden agrarische bedrijven.
Ten aanzien van niet-agrarisch gebruik is deze locatie geschikt voor opslag van agrarische producten anders dan ten behoeve van het eigen agrarische bedrijf en de opslag van caravans, boten en inboedels is uitsluitend binnen de bestaande gebouwen toegestaan.
Detailhandel is niet toegestaan met uitzondering van gebruik van ten hoogste 150 m² bruto vloeroppervlakte voor verkoop van boerderij- of streekproducten.
Wat betreft de bedrijfswoning is het gebruik van een bijgebouw ten behoeve van bewoning of het ontvangen of verlenen van mantelzorg niet toegestaan.

Met betrekking tot het uitoefenen van aan-huis-verbonden beroepen, kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten en logies met ontbijt is dit toegestaan in een woning en in een bijgebouw met inachtneming van onder andere dat de activiteit ondergeschikt is aan de woning en woonomgeving. Daarnaast mag het vloeroppervlak voor deze andere activiteiten ten hoogste 50 m² bedragen.
Het beroep dient verder door de bewoner te worden uitgeoefend en het gebruik mag geen zodanige verkeer aantrekkende werking hebben dat deze kan leiden tot een nadelige beïnvloeding van de normale afwikkeling van het verkeer dan wel tot een onevenredige parkeerdruk op de openbare ruimte. Er mag geen detailhandel plaatsvinden, uitgezonderd een beperkte verkoop die verband houdt met de beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; gas, water, elektra en riool;
- Het object heeft vrij uitzicht over de voor- en achtergelegen landerijen;
- Een uniek object: het gemak van de dagelijkse voorzieningen op enkele autominuten en daarnaast de rust en privacy van het wonen in het buitengebied;
- In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen;
- Er zijn mogelijkheden om de keuken uit te breiden en een kantoor te realiseren;
- Rust, ruimte en privacy zijn gegarandeerd.

Vraagprijs: € 750.000,- kosten koper
Oplevering: In onderling overleg

Deze informatieverstrekking geschiedt geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van tussentijdse verkoop c.q. wijzigingen.
Voor nadere informatie en/of een afspraak voor een bezichtiging kunt u te allen tijde contact opnemen.

Staal Makelaars
Tel. nr.: 0162 – 570 471
www.staalmakelaars.nl
info@staalmakelaars.nl

Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens kunnen geen aanspraken worden ontleend.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs
€ 750.000,- k.k.
Status
onder bod
Aangeboden sinds
3 maart 2023
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
5.060 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
zavel

Locatie