Vereniging voor makelaars en taxateurs QR code
Bartelmeetweg 8
Bartelmeetweg 8 Bartelmeetweg 8 Bartelmeetweg 8 Bartelmeetweg 8

Bartelmeetweg 8

Tholen 4691PP

Verkoopmakelaar

Staal Makelaars B.V. Brieltjenspolder 40
Made 4921PJ
  • 0162-570471
  • info@staalmakelaars.nl
  • www.staalmakelaars.nl
Soort Onbekend
Perceeloppervlakte 6090 m2
Aangeboden sinds 26 september 2022

Omschrijving

Vrijstaande woning met aanpandige schuur (nr. 8), vrijstaande schuur/werktuigenberging (nr. 10), erf, tuin, oprijlaan en verdere aanhorigheden gelegen op een perceel met een oppervlakte van circa 6.090 m².

Situering
De vrijstaande woning (de “Witte Hoeve”) is gelegen in het buitengebied van Tholen. Het is omgeven door landerijen en is hierdoor zeer rustig gelegen. Het object betreft een vrijstaande woning met een aanpandige schuur (huisnummer 8) en een vrijstaand gebouw (huisnummer 10), gelegen op een ruim perceel van circa 6.090 m².
Tholen is een stad op het eiland Tholen, in de gemeente Tholen, in het oosten van de provincie Zeeland. Het centrum van Tholen is vanaf de woning met de auto vrij snel bereikbaar. Enkele voorzieningen van Tholen zijn scholen (voor middelbaar en hoger onderwijs), ziekenhuizen, diverse winkels, zorgcentra en meer dan voldoende uitgaansgelegenheden. Het is een gemeente met een actief verenigingsleven. Uitgebreidere voorzieningen zijn te vinden in het naastgelegen Bergen op Zoom (ca. 16 autominuten), maar ook in Steenbergen (ca. 13 autominuten) en Middelharnis (ca. 30 autominuten). Via de Oesterdam zijn de steden Antwerpen (50 km), Goes (48 km), Middelburg (65 km) en Vlissingen (68 km) goed en snel bereikbaar.
De stad heeft een rijke historie en is een aanrader voor iedereen die Zeeland bezoekt. Naast tientallen rijksmonumenten vind je nog grote delen van de wallen en vesten terug rondom de stadskern. In Tholen woon je aan de rand van het Zeeuwse landschap met zijn uitgestrekte natuur. Je vindt hier onder andere oude dijken, molens en boerenhoeves. Rust en ruimte omgeven door het Nationaal Park Oosterschelde. Ideaal voor iedereen die houdt van wandelen, fietsen maar ook die graag een bezoekje brengt aan het strand of een terras. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor iedereen die houdt van zeilen, surfen, duiken en zeevissen.

Indeling
De woning
De vrijstaande woning (nr. 8) is gebouwd omstreeks 1939 en heeft een woonoppervlakte van circa 174 m² en inhoud van circa 570 m³. De overige inpandige ruimte bedraagt circa 733 m². De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie bestaande uit metselwerk muren (niet geïsoleerd). Voorzien van betonnen begane grondvloer en houten verdiepingsvloeren (met uitzondering van de badkamer op de eerste verdieping, dit betreft een betonvloer). De raampartijen zijn voorzien van houten kozijnen met enkele beglazing met op de eerste verdieping voorzetramen. De woning is voorzien van een houten dakconstructie en zadeldak uitvoering gedekt met pannen.
De begane grondvloer is in 2016 volledig vervangen, voorzien van vloerisolatie, vloerverwarming in woonkamer en keuken en een nieuwe tegelvloer.

Middels een cv-ketel (bj. +/- 1997) wordt de woning verwarmd. Daarnaast beschikt de woning over een IBA tank, gas- en water aansluiting, kabel, riolering en elektra. De elektrische installatie van de keuken, woonkamer en badkamer zijn in 2016 ook gedeeltelijk vernieuwd.

De entree geeft toegang tot de hal. Vanuit de hal is de woonkamer, keuken en de kelder te bereiken. Tevens bevindt zich in de hal de trapopgang naar de eerste verdieping.
Vanuit de keuken is een tussenportaal te bereiken vanwaar het toilet en de bijkeuken te bereiken is.
De bijkeuken biedt toegang tot de ruime achtertuin als ook de aanpandige schuur.

Begane grond
De lange entree/hal is afgewerkt met een tegelvloer en stucwerk als wand- en plafondafwerking. Het plafond is voorzien van sierbalken. Het einde van de hal loopt over in het portaal welke is voorzien van eenzelfde afwerking. Het portaal biedt toegang tot de woonkamer, keuken en de kelder.
In het portaal bevindt zich ook de trapopgang naar de eerste verdieping.

De woonkamer
De ruime woonkamer is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking en stucwerk als wand- en plafondafwerking. De woonkamer is voorzien van vloerverwarming.
De velen raampartijen in de woonkamer zorgen voor een aangenaam lichtinval.

De keuken
De keuken is te bereiken middels de hal/het portaal. Deze is voorzien van een tegelvloer, deels tegels / deels stucwerk als wandafwerking en een stucwerk plafond.
De keuken is voorzien van een deels stenen / deels houten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur, waaronder een koelkast, een inductie kookplaat (Etna) met afzuigkap, een combi-oven/magnetron (Miele) en dubbele spoelbak. Tevens is de keuken voorzien van vloerverwarming.
De keuken biedt toegang tot het tussenportaal welke weer toegang geeft tot het toilet en de bijkeuken.

In de keuken is ook de mogelijkheid tot het plaatsen van een eettafel met stoelen. Door de verschillende raampartijen biedt dit een prachtig uitzicht over de landerijen!

Het toilet, is te bereiken via het tussenportaal en is afgewerkt met een tegelvloer, deels tegels deels stucwerk als wandafwerking en stucwerk als plafondafwerking. Het toilet is voorzien van een staand closet en fonteintje.

De bijkeuken is afgewerkt met zeil als vloerafwerking, deels stucwerk / deels schoonmetselwerk als wandafwerking en stucwerk als plafondafwerking.
De bijkeuken beschikt over (inbouw)bergkasten, een grote stenen gootsteen en een aansluiting voor de wasmachine en/of droger en eventueel een vriezer. Daarnaast bevindt zich in de bijkeuken de opstelplaats voor de wasmachine en droger en tevens van de cv-ketel ( Nefit bj. +/- 1997).

De bijkeuken biedt toegang tot de aanpandige schuur en de ruime tuin.

De hardhouten trap vanuit de hal/het portaal in de woning geeft toegang tot de eerste verdieping. Halverwege de trapopgang is er een extra trapopgang naar slaapkamer 1 en 2.

Middels de overloop zijn slaapkamers 3, 4 en de badkamer te bereiken. De overloop is voorzien van een laminaatvloer, stucwerk als wandafwerking en gipsplaten als plafondafwerking. Middels een luik (geen vlizotrap aanwezig) is de bergzolder te bereiken.

De slaapkamers 1 en 2 zijn afgewerkt met een laminaatvloer en gipsplaten als plafondafwerking. Op slaapkamer 1 is de wand afgewerkt met behang, op slaapkamer 2 is de wand nog niet afgewerkt.
Beide slaapkamers beschikken over een vaste kast, slaapkamer 2 beschikt tevens over een wastafel.

Slaapkamer 3 is afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk als wandafwerking en een balkenplafond. De slaapkamer beschikt over vaste kasten of heeft meerdere raampartijen.

Slaapkamer 4 is afgewerkt met een laminaatvloer, behang als wandafwerking en gipsplaten als plafondafwerking.

De badkamer is afgewerkt met tegels als wand- en vloerafwerking en gipsplaten als plafondafwerking. De badkamer is ingericht met een inloopdouche, badmeubel met enkele wastafel en staand closet.

Aanpandige schuur
De aanpandige schuur in 2 delen (ca. 733 m²) is gebouwd omstreeks 1937 en te bereiken via de bijkeuken en/of verschillende loopdeuren vanuit het erf/tuin. De schuur is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie bestaande uit metselwerk muren, deels klinker-, deels beton- en deels houten roostervloer en beschikt over houten kozijnen met enkele beglazing. Enkele ramen zijn voorzien van een houten luikje. Het betreft deels houten gebinte en deels stalen constructie met hierop een zadeldak gedekt met pannen. Het dak is met riet onderlaten wat tevens dient als isolatie. De dakconstructie verkeert in goede staat. Het schuur in schuur gedeelte is later gebouwd en voorzien van dakisolatie.
De aanpandige schuur is opgedeeld in verschillende ruimtes. Zo is een gedeelte in gebruik als caravanstalling en is er 1 cel aanwezig waarin ruimte is om 350 ton aardappelen op te kunnen slaan.
Tevens is er een hooizolder aanwezig.
De aanpandige schuur is voor diverse doeleinden geschikt, denk hierbij aan opslag, werktuigenberging etc.

Schuur / werktuigenberging
Deze vrijstaande werktuigenberging (ca. 150 m²) is gebouwd omstreeks 1963. De schuur is opgetrokken in deels stenen gevels, deels damwand topgevels, een betonvloer, stalen spanten met houten gordingen en een zadeldak gedekt met (asbest) golfplaten. De voorzijde is voorzien van houten schuifdeuren. In de schuur bevindt zich een interne garage met elektrische roldeur.
Een kleine zolder is aanwezig. De schuur doet prima dienst als opslagruimte/werktuigenberging.

Tuin
Via de bijkeuken als ook de inpandige schuur is de achtertuin te bereiken. Deze is voorzien van een tegelterras, gazon en verschillende meerjarige beplanting.

Erf
Het perceel is toegankelijk middels een eigen oprit (verhard). De rest van het terrein is voorzien van betonverharding en/of klinkers. Er is meer dan voldoende ruimte voor het parkeren van voertuigen op eigen terrein.
Er is een ruime groenstrook aanwezig aan de voorzijde van het object, welke volledig is voorzien van gras en bomen.
Gezien de ligging van dit object is ruimte en privacy gegarandeerd. Er is prachtig uitzicht over, onder andere, het eigen naastgelegen perceel en overige landerijen.

Bijzonderheden
Mogelijkheden aankoop
Er zijn 2 mogelijkheden om dit object aan te kopen:
1. Het is mogelijk om dit object aan te kopen met een totaal oppervlakte van ca. 6.090 m². Dit bevat het perceel (kadastraal bekend nummer 388) waarop de woning, de schuren en de eigen oprijlaan gelegen zijn.
2. Het is tevens mogelijk om het object aan te kopen inclusief het gehele bouwblok, wat het bouwblok vergroot naar ca. 10.000 m2, en extra grond, dit bevat dan een gedeelte van kadastraal bekend nummer 389.

Bestemmingsplan
Het object heeft de bestemming enkelbestemming ‘agrarisch’ en de dubbelbestemming ‘waarde-archeologie-2’. Daarnaast heeft het de gebiedsaanduiding ‘overige zone – karakteristieke of cultuurhistorische waardevolle bebouwing’.

Per bouwvlak is ten hoogste 1 bedrijfswoning toegestaan tenzij anders is aangeduid.

Voor de bedrijfswoning geldt (incl. aan- en uitbouwen);
- Goothoogte max. 6 meter
- Bouwhoogte max. 10 meter
- Oppervlakte /inhoud max. 900 m³

Bijgebouwen bij een bedrijfswoning (incl. overkappingen);
- Goothoogte max. 3 meter
- Bouwhoogte max. 6 meter
- Oppervlakte/inhoud max. 100 m²

De locatie is geschikt voor agrarisch gebruik. Denk hierbij aan onder andere paardenhouderij, akker- en tuinbouw.

Op basis van de regeling Nieuwe Economische Dragers (NED) kan een agrarische bebouwing, die haar agrarische functie heeft verloren, voor andere functies worden gebruikt. Het object aan de Bartelmeetweg 8-10 te Tholen valt hier ook onder. Het object betreft ’karakteristieke of cultuurhistorisch waardevolle bebouwing’.

Enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het object gebruiken voor recreatie; dagrecreatie, medisch (verwante) dienstverlening of overige dienstverlening. In bijlage 1 van deze brochure vindt u een lijst met de NED mogelijkheden voor deze locatie (in groen gearceerd).

Volgens het bestemmingsplan ‘agrarisch’ wat van toepassing is op het object is er bij bedrijfsbeëindiging de mogelijkheid de bestemming te wijzigen. Dit geldt voor het bouwvlak van het object welke gewijzigd kan worden in bestemming ‘wonen’. Let wel: hiervoor zijn bepaalde regels van toepassing welke terug te vinden zijn in de regels van het geldende bestemmingsplan.

De exacte regels voor het huidige bestemmingsplan zijn terug te vinden in de regels van het geldende bestemmingsplan.
Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie
- Het object is in het buitengebied gelegen op een zeer rustige locatie;
- Het object heeft vrij uitzicht over de naastgelegen en achtergelegen landerijen;
- Er is voldoende ruimte aanwezig voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen;
- Het object is voor diverse doeleinden geschikt;
- Er zijn 3 bewakingscamera’s aanwezig;
- In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen;
- Object is tevens geschikt voor dieren aan huis;
- Object aan te kopen met mogelijkheid tot meer m² grond.

Vraagprijs totaal groot ca. 6.090 m² € 695.000,- kosten koper
Oplevering en extra grond In onderling overleg

Deze informatieverstrekking geschiedt geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van tussentijdse verkoop c.q. wijzigingen.
Voor nadere informatie en/ of een afspraak voor een bezichtiging kunt u te allen tijde contact opnemen.

Staal Makelaars
Brieltjenspolder 40
4921 PJ MADE
Tel. nr.: 0162 – 570 471
Fax. nr.: 0162 – 570 472
www.staalmakelaars.nl
info@staalmakelaars.nl

Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens kunnen geen aanspraken worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 695.000,- k.k.
Status verkocht onder voorbehoud
Aangeboden sinds 26 september 2022
Aanvaarding in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte 6.090 m²
Algemene gegevens
Grondsoort zavel

Afbeeldingen

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding