Hét vastgoedaanbod van Nederland
beschikbaar

Heemweg 18

9946TB Woldendorp

prijs op aanvraag
Soort Melkveehouderij
Perceeloppervlakte 991460 m2
Aangeboden sinds 3 april 2023

Omschrijving

ALGEMEEN
Een bekende uitspraak: RUST en RUIMTE creëren mogelijkheden! Deze unieke locatie van dit melkveebedrijf biedt u de kansen om uw onderneming verder te ontwikkelen. In het noordoostelijke gedeelte van de provincie Groningen vindt u deze riant opgezette locatie aan Heemweg 18 te Woldendorp. De totale oppervlakte van bijna 100 ha ligt als huiskavel om de nette en goed onderhouden bedrijfsgebouwen heen. Het betreft hier zeer vruchtbare zeeklei die ook prima gebruikt kan worden voor de teelt van diverse akkerbouwgewassen. Het melkveebedrijf en de percelen landbouwgrond zijn prima ontsloten via het erf en toegangsweg naar de openbare weg. De kavels zijn riant en functioneel te bewerken.
In de naaste omgeving bevinden zich zowel melkvee- als akkerbouwbedrijven en enkele particuliere woningen. Het ligt in een landelijke omgeving in een agrarisch gebied. Er zijn voorzieningen aanwezig in Woldendorp, maar ook wordt er gebruikt gemaakt van de voorzieningen in de (grotere) omliggende plaatsen. De locatie ligt dicht bij Delfzijl.

CULTUURGROND
De totale oppervlakte van het geheel bedraagt 99.14.60 ha, waarvan 96.33.30 ha cultuurgrond. Deze grond is geclassificeerd als knippige poldervaaggronden en drechtvaaggronden met grondwatertrap 4 en 5. De afslipbaarheid van deze zeeklei varieert tussen de 52% en 65%. Alle percelen zijn gedraineerd en hebben een goede vlakligging. De verzorgingstoestand is goed. Van droogtegevoeligheid is geen sprake. Op 10.17.30 ha cultuurgrond rust het eigendom met beklemrecht (totale vaste huur per jaar: € 48,22). Uitslagen grondmonsters op aanvraag beschikbaar.

VERGUNNING
Op 11 januari 2018 is de NB-vergunning verleend en deze biedt ruimte voor het houden van 310 GVE en 164 stuks jongvee.

LIGBOXENSTAL & MELKSTAL
De ligboxenstal uit 2008 is 80 meter lang en 30 meter breed en heeft een overspanning bestaande uit gegalvaniseerde metalen driescharnierspanten met staanders. Het gebouw is volledig onderkelderd en heeft een mestopslagcapaciteit van ca. 4.500 m3. De kelders zijn gestort en voorzien van een betonnen roostervloer. Het geheel is gefundeerd op heipalen. De voor- en achtergevel bestaan uit prefabbetonwanden met steenmotief tot ca. 2,5 meter met daarboven damwandprofielen. De zijgevels zijn tot 80 cm eveneens van prefabbetonwanden met steenmotief met daarboven vogelgaas en computergestuurde oprolbare gordijnen. Op het zadeldak liggen sandwichpanelen (geïsoleerde damwandprofiel) die gemonteerd zijn op stalen gordingen. In de nok bevindt zich de lichtstraat met nokventilatie. In de stal zijn schuifdeuren aanwezig aan de voor- en achterzijde.
De indeling is 3 x 2-rijig met totaal 249 diepstrooisel ligplaatsen (zwevende boxen) voor GVE. Daarnaast zijn er nog een tweetal strohokken. Het voerhek is aan weerszijden zelfsluitend. In de stal zijn 8 gegalvaniseerde vlotterwaterdrinkbakken aanwezig welke aangesloten zijn op een rondpompsysteem. Daarnaast zijn er 2 elektrisch aangedreven koeborstels, is er een mestschuif en zijn er 9 ventilatoren aanwezig in de stal.
Aan de rechtervoorzijde bevindt zich de 28-stands visgraatcarrousel van DeLaval welke is geupdatet met GEA-melkapparatuur. De DeLaval melktank (bouwjaar 2008) is in eigendom, heeft een inhoud van 20.000 liter en is voorzien van een voorkoeler (platenkoeler).
In de container naast de ligboxenstal bevindt zich de eigen drinkwatervoorziening met een broninstallatie met een onthardings- en een ontijzeringssysteem en een beluchtingstoren. Ook de noodaggregaat bevindt zich in deze container.
Aan de oostzijde van de ligboxenstal staan 4 krachtvoersilo's.

JONGVEESTAL
Deze openfrontstal met gegalvaniseerde metalen spanten is in 2014 gebouwd, is 36 meter lang en 15 meter breed. Naast de betonfundering zijn de mestkelders ook gestort en voorzien van betonnen roosters. De mestopslagcapaciteit is ca. 1.100 m3. Het zadeldak is bedekt met asbestvrije golfplaten gemonteerd op houten gordingen. De stal is open aan de oostzijde. De topgevels bestaan uit prefabbetonwanden met steenmotief tot ca. 2,5 meter met daarboven damwandprofielen. De zijgevel aan de westzijde is ook een prefabbetonwand met steenmotief met daarboven elektrisch bedienbare oprolbare gordijnen. Er zijn 5 afdelingen met zwevende ligboxen van klein tot groot: 24 ligboxen, 20 ligboxen, 20 ligboxen, 18 ligboxen en 36 ligboxen. Het voerhek is zelfsluitend. De drinkwatervoorziening zit op een rondpompsysteem. In de achtergevel bevinden zich twee staldeuren.

KALVEREN- & DROGE KOEIENSTAL | WERKPLAATS
In deze in 1980 gebouwde voormalige pluimveestal (l x b = 76 x 18 meter) zijn de kalveren gehuisvest in éénlingboxen en in een viertal ruime strohokken die voorzien zijn van een drinkstation en aangesloten zijn op de Urban-U40 drinkautomaat. Ook de droge koeien zijn in dit gebouw gehuisvest in een ruim strohok. In de achtergevel zitten ventilatoren, waarvan er 1 gebruikt wordt. De fundering is gemetseld en de gevels zijn spouwmuren. In het ernaast gelegen gebouw, ook gebouwd in 1980, bevindt zich de werkplaats (l x b = 14 x 8 meter) met opslag. De vloeren in beide gebouwen zijn van beton. De overspanning van beide gebouwen is vrij middels metalen spanten en het geisoleerde zadeldak is bedekt met asbesthoudende golfplaten. Evenals de topgevels van de werkplaats en de achtergevel van de kalveren- en droge koeienstal. In beide voorgevels zijn schuifdeuren geplaatst.

TWEEKAPS LANDBOUWSCHUUR
Deze tweekaps landbouwschuur is gekoppeld aan de woning en heeft een streekeigen stijl. De bouwjaren zijn 1947 en 1957 en de totale oppervlakte bedraagt ca. 1.350 m2. De gemetselde steensmuren staan op gemetselde fundering. De kapconstructie bestaat uit houten gebinten met sporenkappen. Op de zadeldaken liggen dakpannen met een krimp met wolfseinden aan de voor- en achterzijde. De vloer is deels verhard met beton. In de achterzijde zit een roldeur. De schuur dient als machineberging en wordt gebruikt voor opslag.

VOEROPSLAG
Voor de voeropslag zijn er totaal 6 sleufsilo's met de volgende afmetingen en bouwjaren:
- 3 van 40,0 x 11,5 x 2,0 meter (bouwjaar 2007)
- 1 van 40,0 x 10,0 x 2,0 meter (bouwjaar 2014)
- 1 van 32,0 x 9,0 x 1,75 meter (bouwjaar 2015)
- 1 van 34,0 x 10,0 x 2,0 meter (bouwjaar 2021)


OPSLAG VASTE MEST
Er is 1 sleufsilo van 15,0 x 6,0 x 2,0 meter voor de opslag van vast mest (bouwjaar 2007). De dunne fractie wordt opgevangen in een ovale betonnen put met kunststof mangatdeksel (bouwjaar 2021). De inhoud is ca. 5000 liter.

MESTBASSIN
In 2019 is een mestbassin geplaatst met een mestopslagcapaciteit van 2.200 m3. Ter bescherming van de folie is aan de onderzijde een dik beschermkleed geplaatst.

ERF
Het erf bestaat voor ca. 2.200 m2 uit betonverharding. Ca. 1.200 m2 is verhard met betonplaten. De rechtertoegangsweg is verhard met gebroken puin.

WOONHUIS
Het bouwjaar van het woonhuis is ca. 1926. Het is opgetrokken middels traditionele bouwwijze met gemetselde fundering en steensmuren in streekeigen stijl. De beschoten kap is met pannen gedekt. De woning is in 2008 gerenoveerd. De woonruimte bevindt zich gedeeltelijk onder de kap van de aangebouwde landbouwschuur. Op de begane grond bevindt zich het zijportaal met toegang tot de schuur en de woonkeuken. Vanuit hier is toegang tot de wasruimte met toiletfaciliteiten, de bijkeuken met toegang tot de garage, de woonkamer, de hal met toegang tot het kantoor en de ouderslaapkamer met interne badkamer met ligbad. Op de eerste verdieping zijn een viertal ruime slaapkamers aanwezig met een separate badkamer.

De karakteristieke status van de woning en de tweekaps landbouwschuur zijn komen te vervallen. In het aardbevingsdossier is een versterkingsprogramma opgenomen voor de woning. Nieuwbouw van de woning behoort zeker tot de mogelijkheden, waarbij de financiële middelen van het versterkingsprogramma aangewend kunnen worden voor realisatie van de nieuwbouw. Voor de dubbele schuur is reeds een omgevingsvergunning afgegeven voor de nieuwbouw van een werktuigenberging en opslag. Tevens is er een offerte voor de sloopwerkzaamheden. Bij de bijgevoegde plattegronden is een bovenaanzicht weergegeven van de huidige en de nieuwe situatie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
3 april 2023
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
991.460 m²
Algemene gegevens
Grondsoort
klei
Hoofdfunctie
Melkveehouderij

Locatie

Plattegronden