Hét vastgoedaanbod van Nederland
beschikbaar

Grote Kade 8

4461BE Goes

€ 750.000,- k.k.
Soort bedrijfspand Belegging
Oppervlakte 0 m2
Aangeboden sinds 15 juni 2021
Verkoopmakelaar

Schrijver-Versluys Makelaars v.o.f.

Goes

Neem contact op met de makelaar

Omschrijving

Op een toplocatie aan de Grote Kade in Goes bieden wij te koop aan B&B 'Gastenhuys De Groote Kade'. Dit dubbel woonpand heeft zeven (in potentie acht) zelfstandige kamers tot zijn beschikking. De ligging is aan de Kade met een prachtig uitzicht over de Goese Stadshaven. Opties zijn om de B&B die in exploitatie is als zelfstandig bedrijf voort te zetten, danwel de kamers als studio's zelfstandig te verhuren. Ook is het een overweging om het object als privé woonhuis in gebruik te nemen, zonder de exploitatie van een B&B.

De begane grond van het pand is ingedeeld met een ruime hal voor ontvangst. De hal geeft toegang tot alle ruimtes op de begane grond. Dit zijn de toegang tot de kelderverdieping én de opgang naar de eerste verdieping. Maar ook de drie kamers die zich op de begane grond bevinden. Ten behoeve van het beheer en exploitatie is een ruime keuken aanwezig waarin zich ook witgoedaansluitingen bevinden. De keuken is handig in het gebruik (voor bijvoorbeeld ontbijt-voorbereidingen) met een inductiekookplaat, vaatwasser en koelkast ingebouwd. De ontbijtruimte bevindt zich aan de voorzijde met een mooi zicht over de Kade en de haven.

De kamers, in totaal zeven, bevinden zich op de begane grond (drie) en op de eerste verdieping (vier). Alle kamers hebben in basis dezelfde voorzieningen, namelijk een pantry die is voorzien van een tweepits inductiekookplaat, werkblad, kastjes en koelkast met vriesvakje. Daarnaast beschikt iedere kamer over een eigen badkamer met inloopdouche, hangtoilet en wastafel met spiegel en planchet. De kamers variëren in afmetingen van circa 20m2 tot 25m2. Kamer 1 en 5 hebben het voordeel van een 'eigen' buitenruimte die vanuit de kamer te betreden is. De overige kamers kunnen gebruik maken van een groot gezamenlijk terras aan de achterzijde. De kamers aan de voorzijde zien op een prachtige manier uit op de jachthaven en het Sint Maartensbruggetje.

In principe wordt het object als lopende B&B aangeboden ter overname, inclusief de lopende boekingen, aanwezige voorzieningen / meubilair en inrichting. Mocht u een andere functie overwegen, dan is een oplevering leeg en zonder lopend bedrijf ook bespreekbaar. Een en ander afhankelijk van wat uw wensen zijn. De B&B is de afgelopen jaren als een goedlopend bedrijf geëxploiteerd en biedt mogelijkheden om verder uit te bouwen. Door de huidige eigenaar is een groot deel van de werkzaamheden uitbesteed, zoals schoonmaak, bedlinnen en wasserij hiervan, ontbijt etc. Boekingen kunnen grotendeels online en telefonisch worden begeleidt. Maar een meer persoonlijke en betrokken stijl van exploitatie is ook denkbaar. Voor serieus geïnteresseerden is een inzicht in de globale inkomsten en kosten beschikbaar.

Het pand heeft naast de al genoemde ruimtes nog de beschikking over een klein kantoor/opbergkast op de verdieping, een toilet/doucheruimte in de hal op de begane grond én een grote zolder op de tweede verdieping waarin twee Nefit HR combiketels in combinatie met een grote tapboiler zorgen voor de verwarming en warmwatervoorziening van het pand. Daar is ook de luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning gesitueerd, kortom: het technisch gedeelte van het gebouw. Op de begane grond is een uitgebreide groepenkast waarin de elektrische installatie en een brandmeldsysteem zijn opgenomen. Het pand is opgebouwd uit een samenvoeging van in het verleden twee woningen, wat goed zichtbaar is in de voorgevel, maar in het verleden zodanig samengevoegd dat er een 'nieuwe bouw' achter de voorgevel is ontstaan. Dit blijkt uit de begane grondvloer- en verdiepingsvloeren die van beton zijn, maar ook uit de dakconstructie en installaties. Onder het gebouw ligt een kelderverdieping die binnenuit met een trap bereikbaar is. Dit geldt ook voor de schuur/opslagruimte die vanaf het terras bereikbaar is en ontsluiting heeft in de Sint Jacobsstraat.

Op het geheel berust de bestemming 'Wonen' waarbinnen voor de B&B een vergunning afgegeven. Overweegt u de B&B te gaan aankopen dan is het noodzakelijk om over voldoende eigen middelen te beschikken. Een volledige financiering op een zakelijk object wordt niet verstrekt. Minimaal één derde tot aan de helft aan eigen middelen is noodzakelijk om te kunnen financieren op dit geheel, tenzij u het geheel als privéwoning in gebruik neemt.

Graag laten we u de onbesproken details zien van het geheel. Neem gerust contact op om een bezichtiging te plannen. Graag tot ziens aan de Grote Kade!

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
€ 750.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
15 juni 2021
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
243 m²
Bouw
Soort bouw
bestaande bouw
Hoofdfunctie
belegging

Locatie

Plattegronden