Hét vastgoedaanbod van Nederland
onder bod

Lindenlaan 58a

9695GT Bellingwolde

€ 410.000,- k.k.
Type woning
Woonoppervlakte 0 m2
Aantal kamers 0
Aangeboden sinds 24 september 2021
Verkoopmakelaar

IQ Makelaars Oost-Groningen

Winschoten

Neem contact op met de makelaar

Omschrijving

Een idyllische plek in het eeuwenoude Westerwolde

Nabij de grens met Duitsland, gelegen in het eeuwenoude Westerwoldse gebied, bevindt zich het bosrijke Bellingwolde. Het langgerekte streekdorp is in 2009 aangewezen als Rijks-beschermd gezicht Bellingwolde en is rijk aan cultuur en historie. De indrukwekkende Magnuskerk met zijn vrijstaande klokkentoren, het rechthuis uit de 17e eeuw en de imposante herenboerderijen getuigen van een welvarende historie.
De Hoofdweg van Bellingwolde is een lange laan met prachtige oude bomen en aan weerszijde monumentale herenhuizen en boerderijen.

Het dorp is gelegen nabij het middeleeuwse garnizoensstadje Oudeschans met zijn oude vestingwallen en grenst aan het gebied van het Veendiep dat deel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur van Nederland.
De bosrijke en uitgestrekte landelijke omgeving in de nabijheid van het Duitse Emsland biedt vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.
Bellingwolde zelf kent de nodige basisvoorzieningen zoals o.a. een supermarkt in het centrum van het dorp.
De vlakbij gelegen stad Winschoten, op 10 autominuten, biedt een uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod, gezellige horecagelegenheden een theater en ziekenhuis.

Bellingwolde maakt deel uit van de gemeente Westerwolde die in 2017 werd uitgeroepen tot groenste gemeente van Nederland. Westerwolde ontving daarnaast in 2014 het Cittaslow keurmerk. Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.

Aan de rand van dit prachtige grensdorp, nabij het centrum, bieden wij u nu een unieke kans om uw eigen boswoning te bouwen. De ruime bouwpercelen bevinden zich aan de doodlopende Lindenlaan een terrein van ruim 11.000 m2. Het terrein wordt kadastraal gesplitst in twee kavels van respectievelijk 4.000 m2 en 7.000 m2.

De nog op het terrein aanwezige loodsen worden gesloopt en de percelen worden als bouwrijpe kavels aangeboden. Op beide percelen wordt nog extra bos aangeplant. Op elk perceel wordt een bouwvlak aangewezen van ca 1.500 m2.
Het ontwerp van de buitenkant van de binnen dit bouwvlak te bouwen ‘boswoningen’ is inmiddels vastgesteld, de keuze voor de indeling van de binnenzijde en voor een aannemer is vrij. De kavels zijn gesitueerd op een idyllisch terrein met prachtig uitzicht over de daarachter gelegen velden: een uitgelezen plek om te wonen in een omgeving waar bovenal de sfeer van rust en onthaasten heerst.

De vraagprijs voor de kavel van ca. 4000 m2 bedraagt € 185.000,00 k.k.
Extra informatie:

• In de nabijheid van het prachtige fiets- en wandelgebied ‘Veendiep’
• Op ca. 5 autominuten van de grens met Duitsland
• Gelegen nabij diverse voorzieningen:
- Scholen voor basis- en voortgezet onderwijs o.a. in Bellingwolde, Vriescheloo,
Winschoten en Stadskanaal
- Supermarkt in het centrum van Bellingwolde
- Winkelcentrum van Winschoten op ca. 10 autominuten

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs
€ 410.000,- k.k.
Status
onder bod
Aangeboden sinds
24 september 2021
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten en inhoud
perceeloppervlakte
11.346 m²
Bouw
Soort bouw
n.v.t.
Buitenruimte
Ligging
aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen

Locatie