beschikbaar

Schieweg 186

2636KA Schipluiden

€ 2.000.000,- k.k.
Type woning Eengezinswoning
Woonoppervlakte 232 m2
Aantal kamers 1
Aangeboden sinds 31 mei 2024

Omschrijving

Op werkelijk een unieke locatie langs de Delftsche Schie tussen Delft en Rotterdam is rond 1970 deze vrijstaande woning gebouwd, thans bestaande uit twee woningen. De woningen zijn gedeeltelijk in de dijk gebouwd, waardoor de woningen van vooraf bezien vrij klein lijken, maar verrassend veel ruimte bieden, mede dankzij het souterrain.
Naast deze woning is de oorspronkelijke boerderij met aangrenzende stallen gelegen. Deze karakteristieke boerderij is gelegen in het bestemmingsgedeelte ‘Natuur’. Achter de woningen en de boerderij zijn onder andere twee veestallen en een hooiberg gelegen.

PERCEEL
De oprit van het perceel is bereikbaar vanaf de Schieweg. Aan de linkerzijde van de woning is de oorspronkelijke boerderij gelegen. Achter de boerderij staat een grote veestal en een hooiberg. Het voorste deel van het terrein is grotendeels bestraat en het achterste deel voorzien van betonplaten. Het totale kadastrale oppervlakte van het gehele perceel (Schipluiden Q 1584) bedraagt 20.000 m2.

WOONHUIS (182)
Het woonhuis is te voet toegankelijk via een trappetje aan de zijgevel. Voor de exacte indeling van de ruimtes verwijzen wij naar de uitgebreide plattegronden van de woning. Er zijn nu drie kamers, een badkamer, een gesloten keuken en een loggia aanwezig. Van de drie kamers is er één in gebruik als woonkamer. De andere kamers als slaapkamer.
Op de eerste verdieping zijn wederom drie slaapkamers, allen bereikbaar vanaf de overloop. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een dakkapel.
Het souterrain heeft een plafondhoogte van ca. 2,3 m1. De ruimte is in gebruik als inpandige garage annex opslag. Het souterrain is bereikbaar middels een inpandige trap en tevens bereikbaar via de dubbele deuren aan de achterzijde van de woning.

WOONHUIS (184)
Het woonhuis is te voet toegankelijk via een trappetje aan de zijgevel. Voor de exacte indeling van de ruimtes verwijzen wij naar de uitgebreide plattegronden van de woning. Via de entreehal zijn de keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer bereikbaar. Vanuit de doorzon woonkamer heeft u fraai uitzicht op de passerende schepen dankzij de hoge ligging van deze verdieping. Op de eerste verdieping zijn wederom drie slaapkamers, allen bereikbaar vanaf de overloop. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een dakkapel.
Het souterrain heeft een plafondhoogte van ca. 2,3 m1. De ruimte is in gebruik als inpandige garage annex opslag. Het souterrain is bereikbaar middels een inpandige trap en tevens bereikbaar via de dubbele deuren aan de achterzijde van de woning en heeft nog een extra deur in de zijgevel.

BIJGEBOUWEN
BOERDERIJ (186)
Links van de woning bevindt zich de oorspronkelijke boerderij. De boerderij is toegankelijk via een eigen ontsluiting naar de Schieweg. U komt binnen via een wasruimte annex bijkeuken. Vanuit de gang is de bovenverdieping bereikbaar via een steile trap. Via de woonkamer met vaste kasten is de opkamer bereikbaar. Deze kamer is gebruikt als slaapkamer. In het achterste deel van de boerderij is de oorspronkelijke stal aanwezig. Er is ook nog een kelder en een dubbele wagenschuur aanwezig.
De eerste verdieping bestaat uit een open zolder en een slaapkamer aan de voorzijde. De woning in de voormalige boerderij heeft thans geen woonfunctie meer.
LIGBOXENSTAL
In 1993 is de ligboxenstal direct achter de oorspronkelijke boerderij gebouwd. Afmetingen ca. 30x16.
HOOIBARG
Achter de ligboxenstal is een half open, riet gedekte hooischuur aanwezig.
OUDE VEESTAL
Achter de woning nummer 182 is in de voormalige veestal een grote opslag annex berging.

BESTEMMINGSPLAN
Voor het gehele gebied geldt vigerend bestemmingsplan ‘Buitengebied gras’ van de gemeente Midden-Delfland. Het woonperceel en de bijbehorende gebouwen hebben een woonbestemming en bestemming tuin. Het achtergelegen perceel heeft de bestemming Natuur. In de verkoopdocumentatie is meer informatie over het bestemmingsplan aanwezig. Op de website https://omgevingswet.overheid.nl/ is meer informatie over het vigerend bestemmingsplan en de gebruiksmogelijkheden te vinden.

KADASTRAAL
Gemeente: Schipluiden
Sectie: Q
Nummer: 1584
Oppervlakte: 20.000 m2

LOCATIE
Midden in de randstad, midden in het groen. Dat is de locatie langs de Delftsche Schie. Het is een locatie waar rust, ruimte en natuur bij elkaar komen, en dat op korte afstand van de historische stad Delft en wereldstad Rotterdam.
De Schie biedt fijne plekken om te recreëren. een prachtig open gebied, met polders, weiden en bospartijen. Verschillende elementen herinneren nog aan het rijke trekvaartverleden, zoals de sluizen, bruggen en veerhuis met rolpalen. Ook het jaagpad is nog steeds goed herkenbaar en te bewandelen. De vaarweg is een druk bevaren route voor zowel beroeps- als recreatievaart. De woning is vlakbij het Abtswoudse Bos gelegen. Dit is een gebied met grote oppervlaktes bos, moeras- en ruigte gebied en speel- en ligweiden gelegen aan water. Er liggen veel wandel- en fietspaden doorheen.

BIJZONDERHEDEN
- Diverse gebruiksmogelijkheden
- Bouwjaar 1970
- In de koopovereenkomst zal zowel een ouderdoms-/materialenclausule als een niet zelf bewoningsclausule worden opgenomen
- Oplevering kan snel

KENMERKEN (182)
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 116 m2
Garage Souterrain: ca. 85 m2
Schuur 1 (opslag): ca. 146 m2
Schuur 2 (Stal): ca. 73 m2
Fietsenstalling: ca. 12 m2
Inhoud: ca. 730 m3

KENMERKEN (184-186)
Gebruiksoppervlakte wonen hoofdverblijf: ca. 116 m2
Gebruiksoppervlakte wonen gastenverblijf: ca. 133 m2
Garage Souterrain: ca. 85 m2
Stal aan boerderij: ca. 122 m2
Ligboxenstal: ca. 485 m2
Wagenschuur: ca. 55 m2
Inhoud (totaal): ca. 1310 m3

Ondanks dat deze brochure zorgvuldig is samengesteld kunnen er aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle maten zijn ingemeten conform de NEN 2580 meetinstructie, alle data zijn circa. Deze brochure nodigt u uit tot het doen van een aanbod.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs
€ 2.000.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
31 mei 2024
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten en inhoud
perceeloppervlakte
20.000 m²
Woonoppervlakte
232 m²
Overige inpandige ruimte
170 m²
Externe bergruimte
1.157 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
12 m²
Inhoud
2.040 m³
Bouw
Soort
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1970
Bouwperiode
1960-1970
Soort dak
zadeldak
Indeling
Aantal kamers
1
Aantal woonlagen
1
Garage
Voorzieningen
voorzien van elektra, voorzien van water
Buitenruimte
Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater, landelijk gelegen
Achtertuin
19.076 m² (251 m diep en 76 m breed)
Ligging achtertuin
zuidwest
Achtertuin 2
920 m² (20 m diep en 46 m breed)
Ligging achtertuin 2
noordoost
Energie
Energielabel
E
Isolatie
dakisolatie
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
Intergas (combiketel) uit 2020 in eigendom

Locatie

Financiering

Droomhuis gevonden?

We gaan berekenen hoe u uw huis het beste kunt financieren. Dit is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, en natuurlijk de woning die u wilt kopen.