Vereniging voor makelaars en taxateurs QR code
Kerkstraat 31
Kerkstraat 31 Kerkstraat 31 Kerkstraat 31 Kerkstraat 31

Kerkstraat 31

Strijen 3291AJ

Verkoopmakelaar

Van der Vinden Makelaars B.V. Fruitgaard 1
Strijen 3291JB
  • 078-6743622
  • strijen@vandervindenmakelaars.nl
  • www.vandervindenmakelaars.nl
Type woning Eengezinswoning
Woonoppervlakte 124 m2
Aantal kamers 3
Aangeboden sinds 13 oktober 2021

Omschrijving

Nota bene: in tegenstelling tot 'wat er in het dorp verteld wordt', is er GEEN RECHT VAN OVERPAD voor het buurpand, u hoeft dus niemand op uw erf te dulden. Ook in Strijen zijn er 'broodje Aap verhalen'.


Mooi wit is niet lelijk...En dan vooral de combinatie met groen, veel groen!

Dat er ook nog eens 310 m² grond en een 35 meter diepe tuin (zeer zonnig op het zuidwesten) achter die mooie witte nostalgische en (als gemeentelijk monument beschermde) voorgevel zit, dat verwacht je niet, gelukkig kunnen we dat via een blikvanger op funda ook aan de mensen tonen, die de tekst niet lezen.

De woning stamt waarschijnlijk van net nadat een grote brand in 1759 (vrijwel) de gehele dorpskern in de as legde. Er zijn nog tal van fraaie details bewaard gebleven, van en in een stijl die nu nog steeds (of al weer) mateloos populair is.

Degenen met rechterhanden of een 'leuk potje bouwdepot', kunnen hier echt een waanzinnig gaaf pand van maken.

De huidige eigenaar heeft me om advies gevraagd, 'of en hoe de verdieping in te delen'... op mijn advies is de verdieping niet ingedeeld, aangezien we niet weten of de toekomstige en gelukkige eigenaar alleenstaand is, de helft van een stel, onderdeel uitmaakt van een gezin, of nog weer een andere variant (want in de huidige tijd van lange tenen en korte lontjes, zouden we niet graag iemand overslaan).

De 124 m² gebruiksoppervlakte wonen en 441 m³ bruto inhoud bieden ruimte genoeg, ook voor een gezin, want de gemiddelde 'voormalige premie-A woning', waar u mogelijk thans (zonder het te weten) in woont, telt veelal 100-110 m².

Om een lofzang over de dorpskern van Strijen af te steken, lijkt me niet nodig. Iedereen die er ooit geweest is, kent de charme van de Kerkstraat. Niets op televisie? De boekhandel bevindt zich in het buurpand. De maaltijd voor de trouwe viervoeter haalt u aan de overzijde, bij de dierenspeciaalzaak en als u zelf iets lekkers wilt, dan bevindt de AH zich vrijwel recht tegenover deze woning. Via een roltrap in de AH staat u in 40 seconde binnen bij de LIDL. Ook de horecagelegenheden en de diverse gezellige terrassen van de 'huiskamer van Strijen' bereikt u (op de heenweg in ieder geval) in 1 minuut. Op 2 minuten lopen vindt u iets wat al in vele dorpen niet meer te vinden is en waar we zuinig op moeten zijn, namelijk een groenteboer een top slager en een bakker. Helaas stond de gemeente geen viswinkel toe, maar een keer of 4 per week is er ‘een viskar’ te vinden in de dorpskern.

De huidige indeling is op de plattegronden duidelijk zichtbaar, er volgt zo meteen wel een korte uiteenzetting. Uiteraard zal de koper de verdere indeling en de afwerking naar eigen idee uitvoeren.

De indeling is (dus) als volgt: entree, hal, kamers-en-suite (ruim 10 meter lang, 478/344 breed), met de fraaie houtafwerking en de kasten, om de tussengelegen suitedeuren, de ramen met de fraaie vensterluiken, toilet (under construction), binnenhal met ruimte voor de keuken en een portaal met een trap naar het souterrain en naar de verdieping.

In het souterrain bevindt zich een kast met de c.v.-ketel, een tuinkamer, een kelder en een hal met achterdeur naar die heerlijke tuin.

Op de naar eigen idee in te delen verdieping (10.51 x 330 op de 1.50 meterlijn) kunnen desgewenst 3 slaapkamers gecreëerd worden, of 2 en een badkamer, of ... gewoon open houden en er 1 supergave masterbedroom van maken. Zoveel mensen zoveel wensen. De kansen zijn er volop aanwezig.

De foto's en de omschrijving spreken voor zich. Dit is een superkans voor een bepaalde groep zoekers, voor andere groep - met linkerhanden - is dit een potentiële nachtmerrie. Ik zelf hoor tot de laatste categorie, maar kan me wel zeer goed verplaatsen in die eerste groep. Behoort u tot die eerste groep, reageer dan snel, want via het te koop bord zijn er op 1 dag al weer 3 reacties gekomen. Ik vrees dat funda tot veel meer ‘reuring’ zal leiden. Ik ben er klaar voor.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 282.500,- k.k.
Status onder bod
Aangeboden sinds 13 oktober 2021
Aanvaarding in overleg
Oppervlakten en inhoud
perceeloppervlakte 310 m²
Woonoppervlakte 124 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 5 m²
Inhoud 441 m³
Bouw
Soort woonhuis
Soort woonhuis eengezinswoning
Type woonhuis halfvrijstaande woning
Soort bouw bestaande bouw
Bouwjaar 1760
Indeling
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 1
Aantal woonlagen 3
Buitenruimte
Ligging in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging
Achtertuin 273 m² (35 m diep en 7 m breed)
Energie
Verwarming c.v.-ketel
Warm water c.v.-ketel
C.V.-ketel c.v.-ketel in eigendom

Afbeeldingen

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding