Hét vastgoedaanbod van Nederland
beschikbaar

Hoogeveenseweg

7933PG Pesse

€ 610.000,- v.o.n.
Type woning Eengezinswoning
Woonoppervlakte 135 m2
Aantal kamers 6
Aangeboden sinds 27 januari 2022

Omschrijving

NATUURLIJK WONEN IN DE ACHTERHOF

Nog slecht 2 vrijstaande woningen beschikbaar met garage op kavels van 542 m² en 611 m² met alle voorzieningen op de begane grond!

In februari 2022 zal de aannemer beginnen met de start van de bouw van de 5 vrijstaande woningen ter hoogte van de "Voorhofkerk" nabij de Hoogeveenseweg 42 te Pesse.

Het plan, genaamd "Achterhof", is ontwikkeld in een historisch en landschappelijk perspectief: Groen en ruim wonen op een oude en historische locatie. De woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en een aangebouwde garage.

De architectuur van de nieuwe bebouwing sluit aan bij de kenmerkende stijl van de cultuurhistorische omgeving. De ietwat strenge calvinistische bouw van de kerk, de ritmiek, het materiaal- en kleurgebruik wordt vertaald in een eigentijdse architectuur voor de woningen aan de Achterhof.

De woningen worden ontsloten via een cultuurhistorische weg en liggen enigszins verscholen in het groen. Door de rangschikking van de bebouwing ontstaat een hof rondom het centrale groene gedeelte. De toegangsweg en het aangrenzend groen wordt gemeenschappelijk eigendom waarvoor een vereniging van eigenaren (VVE) voor wordt
opgericht.

Achter de kerk vormt de bijzondere woonhof een kleinschalige en groene woonomgeving; een oase van rust. Het is een woonomgeving waarin esthetische, groene en cultuurhistorische elementen in balans met elkaar zijn ontworpen. In het ontwerp zal de privacy in de tuinen van de woningen goed gewaarborgd worden.

Door deze opbouw wordt de Achterhof een kleine "woonenclave", waar mensen samen kunnen wonen met een overeenkomend woongedrag. Bewoners die binnen een landschappelijke en cultuurhistorische setting willen genieten van een woonmilieu met geborgenheid, bescherming, privacy, rust en de uniciteit van de plek. Het wordt een woonmilieu waar kinderen kunnen ravotten in een boomhut en ouderen kunnen genieten van de groene leefomgeving. Ook de bestaande cultuurhistorische verbinding met het oude kerkhof zal worden gerestaureerd. Ze vormt de verbinding tussen de Hoogeveenseweg, een historisch lint, en de Kerkstraat, het landelijke gebied. Als ontsluiting en zichtas van het plan wordt deze laan in ere hersteld.

Woning 3D
Kaveloppervlakte ca. 611 m².
Prijs € 610.000,- v.o.n. incl. garage

Prijspeil 01-10-2022

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Koopsom
€ 610.000,- v.o.n.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
27 januari 2022
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten en inhoud
perceeloppervlakte
611 m²
Woonoppervlakte
135 m²
Inhoud
490 m³
Bouw
Soort
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Soort bouw
nieuwbouw
Bouwjaar
2022
In aanbouw
Ja
Soort dak
schilddak
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
mechanische ventilatie
Garage
Soort garage
aangebouwd hout
Voorzieningen
voorzien van elektra
Capaciteit garage
1
Buitenruimte
Ligging
aan bosrand, buiten bebouwde kom
Energie
Isolatie
volledig geïsoleerd
Verwarming
warmtepomp
Warm water
elektrische boiler eigendom

Locatie