Hét vastgoedaanbod van Nederland
Agrarisch en landelijk vastgoed

Agrarisch en landelijk vastgoed

6 augustus 2021 3 minuten

 

Ondanks het kleine landoppervlak, is Nederland een van de grootste exporteurs van landbouwproducten ter wereld. Nederlandse boeren en tuinders halen het maximale uit grond en dat maakt landelijk vastgoed ongelofelijk waardevol. Geen bedrijfstak is bovendien zo van grond afhankelijk als de landbouw. Als makelaar of adviseur van agrarische bedrijven help je deze bedrijven.

Klanten doen liever zaken met een makelaar die bij VBO is aangesloten. Ook waar het agrarisch vastgoed betreft. Maar een streepje voorhebben bij klanten is niet het enige voordeel dat aan het lidmaatschap verbonden is. Wij ondersteunen onze leden namelijk op tal van manieren, zoals met opleidingen en kennis.  

Hoe specialiseer ik mij in agrarisch en landelijk vastgoed?
Een specialist in agrarisch en landelijk vastgoed ben je natuurlijk in de eerste plaats, omdat de markt je als zodanig erkent. Een grote stap daar naartoe is het volgen van de opleiding ‘Makelaar Landelijk en Agrarisch Vastgoed’. Als je deze opleiding afrondt, ben je goed toegerust om in het agrarisch onroerend te werken. Om je via deze opleiding te specialiseren in agrarisch vastgoed beschik je al over het Theoriediploma Makelaar-Taxateur Wonen (Beroepsexamens Makelaars B.V.), het diploma Basis en Aanvullend Theorie (SVMNivo), HBO Vastgoed & Makelaardij of een soortgelijke vooropleiding.

Met de specialisatie en opleiding landelijk en agrarisch vastgoed kun je zelfstandig of bij een makelaarskantoor aan de slag als makelaar agrarisch vastgoed. Met minimaal twee jaar praktijkervaring kun je bij TEGoVA de REV-opleiding volgen. Als je deze met succes afrondt, voer je de titel ‘Recognised European Valuer’. Lidmaatschap van een brancheorganisatie als VBO is daarvoor ook een voorwaarde.

Hoe help ik opdrachtgevers in agrarisch vastgoed?
Als makelaar of specialist in agrarisch onroerend goed vertrouwen agrarische bedrijven en grondbezitters op jou voor een aantal diensten.

  • Agrarisch bedrijf aan- en verkopen
  • Aan- en verkoop van agrarisch grond
  • Advies over wet- en regelgeving agrarisch vastgoed
  • Taxatierapporten
  • Onteigening landelijk vastgoed

Waarom lid worden bij VBO als makelaar of taxateur?
Succes voor een makelaar of taxateur loopt langs kennis en erkenning daarvan in de markt. Het lidmaatschap van een branchevereniging als VBO, maar ook het volgen van diverse vervolgopleidingen, draagt daar aan hoge mate aan bij. Klanten vertrouwen eerder een makelaar die bij een branchevereniging is aangesloten. 

Als lid van VBO profiteer je ook van ondersteuning op meer praktische wijze. Met software en marketing, bijvoorbeeld. Zo hebben we speciaal voor de vastgoedsector het Kolibri CRM ontwikkeld. Met dit toegankelijke systeem houd je beter overzicht over je klanten en hun behoeften. Ook bij juridische vraagstukken en marketing ondersteunen we je op praktische wijze. 

Daarnaast heb je als lid toegang tot al onze informatiekanalen, nieuwsbrieven en updates. Op maat gemaakt voor jouw specialisme. Ook sluit je aan bij netwerk- en kennisevents. Wil jij daar ook je voordeel mee doen? Vraag dan het informatiepakket voor makelaars en taxateurs aan