Hét vastgoedaanbod van Nederland
Bedrijfsmakelaar

Bedrijfsmakelaar

6 augustus 2021 3 minuten

 

Als bedrijfsmakelaar hebt een stevige missie. Bedrijven en investeerders stellen begrijpelijkerwijs veel eisen aan hun vastgoed en jij bent degene die hun idee werkelijkheid maakt. Gelukkig doe je dat niet alleen. VBO ondersteunt bedrijfsmakelaars op tal van vlakken. 

Onder meer met kennis en netwerkmogelijkheden, zoals een workshop over zakelijk vastgoed financieren of een masterclass van een collega die al jaren in deze niche actief is. Kortom: als je de volgende slag wil maken in jouw werkzaamheden als bedrijfsmakelaar, dan helpt VBO je daarbij. 

Wat speelt er op de commerciële vastgoedmarkt? 

VBO behartigt tevens de belangen van bedrijfsmakelaars in Nederland én hun klanten. Om hun belangen te waarborgen, zijn we in gesprek met de overheid en brancheverenigingen om de ontwikkelingen in de markt in goede banen te leiden en te zorgen dat beleid tot de beoogde resultaten leidt. Het verplichte energielabel en winkelleegstand zijn twee van die onderwerpen waarover we in gesprek zijn. 

  • Energielabels

Vanaf 2023 verandert er veel in de markt voor zakelijk vastgoed. Het belangrijkste is dat minimaal energielabel C verplicht wordt voor bedrijfsmatig vastgoed. Dat vraagt bij veel objecten om investeringen die juist aan de onderkant van de markt moeilijk terugverdiend worden. Daarom is VBO in gesprek met de markt en het Ministerie van BZK om de noodzakelijke verduurzaming van Nederlands bedrijfsmatig vastgoed in goede banen te leiden. Zo worden noodzakelijke investeringen ook gedaan, zonder dat dit ten koste gaat van voldoende aanbod dat aansluit op waar de markt om vraagt. Als verenigde bedrijfsmakelaars hebben we namelijk een belangrijke signaalfunctie over de staat van de markt. Kan de markt zonder meer leveren wat de overheid vraagt en welke hulp is daar nog bij nodig?

  • Winkelleegstand

De retail in Nederland is in beweging. Met name in kleinere plaatsen en steden daalt het draagvlak voor het hoge aantal vierkante meters winkelruimte en ligt in sommige straten verloedering op de loer. Dat schaadt ook de huurders en eigenaren van de overige winkelruimtes. Daarom spant VBO zich in voor voldoende budget en snelheid bij transformaties en een flexibele omgang met bestemmingsplannen. Ook houden we de lijnen kort en zorgen we dat alle betrokken partijen aan boord zijn bij het bestrijden van leegstand en verloedering. Zo leidt onze aanpak tot leefbare (winkel)straten en voldoende kansen voor vastgoedeigenaren om in te spelen op de veranderende vraag uit de markt. Daarbij past het transformeren van winkels in het streven om duurzaam met vastgoed om te gaan. 

Waarom VBO-makelaar worden?
Behalve opleidingen, netwerkevents en inspiratie, bieden we je ook veel praktische ondersteuning. Zo ondersteunen we onze leden bij hun marketing en ook met software, speciaal voor makelaars en taxateurs. 

Want behalve bedrijfsmakelaar ben je natuurlijk ook nog gewoon ondernemer. Een ondernemer die het liefst zo min mogelijk tijd kwijt is aan administratie en overhead. Wij geven je toegang tot ons gespecialiseerde CRM, Kolibri. Ook geven we je toegang tot het Historisch Bestand, waarmee modelmatig taxeren veel eenvoudiger wordt en dat je hoe dan ook toegang geeft tot veel waardevolle data met betrekking tot taxaties.

Is dat wellicht iets voor jou? Vraag het informatiepakket aan. Daarin beschrijven we uitgebreid wat het lidmaatschap van VBO inhoudt.