Hét vastgoedaanbod van Nederland
Binnenkort een bezichtiging? Gebruik de VBO bezichtigingshulp!

Binnenkort een bezichtiging? Gebruik de VBO bezichtigingshulp!

Woning (ver)kopen
11 maart 2021 3 minuten

 

Een bezichtiging is een spannend moment. Je ziet jouw wellicht toekomstige huis voor de eerste keer! Je bent benieuwd of het huis er net zo uitziet op de foto’s. Je neemt je voor om zo goed mogelijk alles te noteren en zoveel mogelijk vragen te stellen. Als je jouw aankoopmakelaar van VBO meeneemt, heb je hier minder omkijken naar. Deze professional weet welke vragen er gesteld moeten worden, waarop gelet dient te worden en staat er minder emotioneel in dan jij. Dit is een groot voordeel want hij of zij kijkt een stuk objectiever naar het huis en ziet dus beter de minpunten. 

Maar stel dat je aankoopmakelaar niet meekan of dat je geen aankoopmakelaar hebt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Hieronder zetten we een aantal stappen voor je op een rijtje: 

  • Lees je zo goed mogelijk in over het huis. Probeer zoveel mogelijk informatie te ontvangen en lees deze goed door. Als jij precies weet hoe groot de woonkamer dan scheelt dit tijd tijdens de bezichtiging.
  • Weet welke vragen je moet stellen tijdens de bezichtiging en lees je goed in. Onze blogs voor consumenten gaan je hier absoluut bij helpen.
  • Kun je het huis betalen? Zorg dat je ook al weet hoe hoog de hypotheek is die je kunt krijgen. Wil je bijvoorbeeld de keuken of badkamer verbouwen? Het kan geen kwaad om ook daarvan al te weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten. Zorg dat je een volledig financieel plaatje hebt. Dit geeft je een gevoel van zekerheid.
  • Verken de buurt. Dit kun je vooraf of op de dag zelf doen. Maar weet in wat voor buurt je misschien wel gaat wonen. Zijn er winkels in de buurt? Is het een rustige wijk of straat? Is er een school in de buurt? Denk aan wat jij belangrijk vindt en maak ook hiervan een lijstje.
  • Op de dag van de bezichtiging kun je de VBO bezichtigingshulp meenemen. Download de bezichtigingshulp en print 'm uit. Als je hem vouwt als een folder kun je hem eenvoudig meenemen. In de folder staan alle aspecten van de woning. Deze kun je invullen. Een bezichtiging gaat best snel voorbij. Dankzij de bezichtigingshulp weet jij nog de belangrijkste aspecten van het huis. Handig als geheugensteuntje voor achteraf. 

Download VBO-bezichtigingshulp

We hopen dat je dankzij deze tips je optimaal kunt voorbereiden voor de bezichtiging. Heel veel plezier gewenst.