Hét vastgoedaanbod van Nederland
Coronahandreiking vervalt per 18 februari

Coronahandreiking vervalt per 18 februari

Corona
15 februari 2022 2 minuten

 

Nederland gaat weer open. Dit was de boodschap tijdens de persconferentie op 15 februari. Dit gebeurt niet in één keer, maar in drie etappes. Dat heeft ook invloed op het werk van de makelaar en taxateur. Vanaf 18 februari vervalt daarom de coronahandreiking van NVM, VastgoedPro en VBO en adviseren wij de algemeen geldende maatregelen op te volgen. 

De versoepelingen gebeuren in drie verschillende etappes. Zoals gemeld op Rijksoverheid.nl, de etappes in het kort:

  • Stap 1: per direct. Per direct vervalt het advies om thuis niet meer dan 4 mensen te ontvangen. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wijzigt in: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.

  • Stap 2: 18 februari. Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Zoals in de horeca, in bioscopen, musea en theaters en bij professionele sportwedstrijden. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. 

  • Stap 3: 25 februari. De laatste stap wordt genomen op vrijdag 25 februari. Dan gelden weer de normale openingstijden en wordt er afscheid genomen van het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, in het onderwijs of in de winkel, een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca.

Ondanks de versoepelingen blijven de basisadviezen wel gelden. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is en voldoende frisse lucht. 

Wij houden de situatie in de gaten en mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we je op de hoogte. Kijk voor de laatste maatregelen op de website van de Rijksoverheid.