Het belang van het Woondossier voor jou als consument

Kopen Video
14 december 2023
Het belang van het Woondossier voor jou als consument

VBO-makelaar Alex van Keulen, die we kennen van zijn tv-programma’s over wonen, vertelt in deze (video)blog over de voordelen van het Woondossier voor jou als woningzoekende. Dus pak snel pen en papier en doe er je voordeel mee!

 

Het is heel logisch dat jij als koper je volledig concentreert op het woonhuis. Dat slokt op dat moment natuurlijk al je aandacht op. Maar de woonomgeving is minstens net zo belangrijk.

Risicofactoren
Wie herinnert zich niet de vuurwerkramp in Enschede of alle perikelen nu rondom de gezondheidsklachten van omwonenden van Tata Steel? Tegenwoordig is een pinautomaat al een risico als je er naast of boven woont. Of wat dacht je van een chlooropslag bij een zwembad of een grote gastank bij een crematorium?

De woonomgeving is, en wordt, steeds belangrijker. Hoe liever men ergens wilt wonen, hoe meer men er voor over heeft. Zo zou je kunnen zeggen dat een fijne en veilige woonomgeving een steeds belangrijker aandachtsveld gaat worden bij het kopen van een woning.  Maar ja, waar vind je deze informatie? De VBO-makelaar helpt jou daar graag bij.

Honderden onderwerpen
Een VBO-makelaar heeft namelijk de beschikking over het Woondossier. Daarin kun je maar liefst 200 onderwerpen uitpluizen. Van bestemmingsplan tot en met de voorzieningen in de wijk en van gevaarlijke stoffen tot risicovolle opslaglocaties. Super handig voor jou als woningzoekende. 

Kortom, wil je écht alles weten over jouw woonomgeving? Vraag de VBO-makelaar dan naar het Woondossier, want dan ben je echt overal van op de hoogte.