Hét vastgoedaanbod van Nederland
Nieuwe versie coronahandreiking

Nieuwe versie coronahandreiking

18 december 2021 2 minuten

 

Op de ingelaste persconferentie van vanavond is bekend gemaakt dat Nederland weer in harde lockdown gaat. Vanwege de opkomst van de nieuwe omikron-variant wordt deze maatregel genomen om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen. De lockdown gaat vanaf a.s. zondag 19 december 2021 in en duurt tot 14 januari 2022.

De aangekondigde maatregelen hebben ook invloed op het werk van makelaars en taxateurs. Samen met brancheverenigingen NVM en Vastgoedpro hebben we al eerder een handreiking opgesteld die je zoveel mogelijk in staat stelt om ‘in business’ te blijven. Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond hebben we een nieuwe versie opgesteld. Deze achtste versie van de handreiking gaat vanaf morgen, zondag 19 december, in.

Met inachtneming van de richtlijnen kunnen verkoopafspraken en bezichtigingen alsnog veilig en verantwoord plaats vinden. Natuurlijk willen we nogmaals benadrukken dat het in ieders belang is om de bezichtigingen zoveel mogelijk te beperken. Daarom krijg je van tevoren van de verkopend makelaar zoveel mogelijk informatie over de woning zodat je je thuis al voldoende kunt oriënteren. Ook ontvang je voorafgaand aan de bezichtiging de zelfcheck, een vragenlijst die je helpt om te bepalen of de woning wel echt goed bij je past. Je kunt ook kiezen voor een virtuele bezichtiging.

Ben je er dan van overtuigd dat dit jouw droomhuis is? Dan kun je de woning uiteraard fysiek bezoeken, maar natuurlijk wel met inachtneming van de maatregelen. Heb je een van de symptomen die kunnen passen bij het coronavirus, blijf dan thuis en verzet de afspraak. Heel veel succes in jouw zoektocht naar jouw nieuwe (t)huis!