Hét vastgoedaanbod van Nederland
Taxateur zakelijk vastgoed

Taxateur zakelijk vastgoed

6 augustus 2021 3 minuten

 

Vastgoed betrouwbaar waarderen is de basis van heel wat economisch verkeer. Jouw expertise en ervaring maken vastgoedtransacties mogelijk en zorgen dat banken deze financieren. Maar waarmee onderscheid jij je van andere taxateurs? 

Recognised European Valuer (REV)
Een manier om daarvoor te zorgen is de beschermde REV-titel. VBO is lid van TEGoVA (The European Group of Valuer Assocations) en stimuleert taxateurs zakelijk vastgoed de REV-opleiding te volgen. Als REV-taxateur bewijs je niet alleen over de nodige papieren te beschikken, maar ook over de nodige beroepservaring. 

De REV-titel is beschermd en krijg je niet zomaar. Uitgangspunt voor de REV-titel is vooral beroepservaring. Hoeveel precies hangt af van genoten beroeps- en vooropleidingen. Het toekennen van de titel gebeurt op basis van een assessment. In de regel is dat een interview van zo’n één uur, waarbij ook dossiers overlegd en besproken worden. 

Ondersteuning bij je assessment 
Als lid van VBO word je niet alleen aangemoedigd om de REV-titel te behalen, maar daar ook optimaal in ondersteund. Dat doen we op verschillende directe en indirecte manieren. Als lid profiteer je sowieso van ons omvangrijke opleidingsaanbod en de mogelijkheid kennis uit te wisselen met andere VBO-leden. Daarnaast ondersteunen we je ook op maat met een REV-opleiding, zo doorsta je het assessment met glans. 

Na een succesvol assessment draagt VBO je voor bij TEGoVA. In principe wordt dan de REV-titel toegekend. Deze is persoonsgebonden en vijf jaar geldig. Daarna vraag je deze opnieuw aan, hoeft daarvoor niet nogmaals het assessment te doorlopen. 

Hoe onderscheid ik me in de markt voor zakelijke taxaties?
Als REV-taxateur onderscheid je je per definitie. Het is dan ook niet zomaar een vinkje dat als formaliteit wordt toegekend. De procedure is erop gericht om jouw kwaliteiten als taxateur zakelijk vastgoed vast te stellen. 

Een goede naam als REV-taxateur is natuurlijk op zich niet voldoende om je in de markt te onderscheiden. Waar wij als VBO specifiek onze leden bij helpen, is ook het meer praktische deel van het beroep. Software voor taxaties, toegang tot tools voor modelmatig taxeren en diverse ondersteuning bij marketing en sales. Als taxateur ben je tenslotte ook ondernemer. Wij geloven dat onze leden maximaal zijn toegerust om een betrouwbare, eerlijke en gezonde markt voor zakelijk vastgoed te faciliteren. 

Waarom lid worden bij VBO als taxateur zakelijk vastgoed?
Lidmaatschap van VBO is voor taxateurs in zakelijk vastgoed om meerdere redenen nuttig. Via jouw lidmaatschap van VBO heb je toegang tot diverse kanalen om je kennis actueel te houden én te vergroten. Zowel informele kanalen – kennisnetwerken met collega’s – als gecertificeerde opleidingen. 

Overweeg je lidmaatschap van VBO of wil je meer weten over wat VBO precies doet ter ondersteuning van taxateurs in zakelijk vastgoed? Vraag gerust ons gratis informatiepakket aan over het VBO-lidmaatschap.