Hét vastgoedaanbod van Nederland
Vastgoedadviseur

Vastgoedadviseur

6 augustus 2021 4 minuten

 

Als vastgoedadviseur help je jouw klanten bij de vragen en uitdagingen rondom vastgoed. Zeker in een krappe woningmarkt met hoge prijzen zijn de diensten van een goede adviseur van onschatbare waarde. Maar tegelijk ben je ook zeker niet de enige. Dus hoe maak jij het verschil? 

VBO vindt het belangrijk dat klanten die op de hulp van een vastgoedadviseur vertrouwen, zo goed mogelijk geholpen worden. Of dat particulieren zijn die een woning kopen of verkopen, of investeerders die een pand kopen en verhuren. 

Hoe helpt VBO je als vastgoedadviseur te onderscheiden?
Omdat VBO het belangrijk vindt dat jij succesvol bent, helpen we je dat te worden. Dat doen we door je ondersteuning te bieden bij je dienstverlening in vastgoedadvies. 

  • Marketing voor vastgoedadviseurs

Behalve vastgoedadviseur ben je ook gewoon ondernemer. Een ondernemer met administratie, een website en andere praktische en administratieve verplichten. VBO helpt je deze zo licht mogelijk te maken. Ook met gerichte ondersteuning op het vlak van marketing. Daar hebben we specialisten voor in dienst die je veel werk uit handen nemen. Maar ook kunnen we je direct in contact brengen met bedrijven en producten die maatwerk leveren voor vastgoedadviseurs.

  • Software voor vastgoeddeskundigen

De basis voor een gezonde praktijk als vastgoedadviseur is een stevige klantenbasis en om dit goed te ordenen heb je een actueel CRM nodig. Via VBO heb je toegang tot het Kolibri CRM, op maat gemaakt voor vastgoedadviseurs, makelaars en taxateurs.

Andere software die voor vastgoedspecialisten en woningmarkt-consulenten onmisbaar is, is het Historisch Bestand. Hiermee heb je direct toegang tot de historische gegevens van een adres en informatie waarmee modelmatig taxeren mogelijk wordt. Zo kun je jouw klanten nog beter adviseren rondom de waarde van objecten en de redelijkheid van een transactieprijs. 

  • Kennis en specialisatie

Jij en andere vastgoedspecialisten leveren in essentie dezelfde dienst. Maar dat wil niet zeggen dat jullie elkaar in de weg zitten. Juist in vastgoedadvies loont specialisatie. Hoe meer je een bepaalde branche of klantgroep kent, hoe beter je deze kunt helpen. Ook diepgaande kennis in een bepaalde categorie vastgoedobjecten geeft je de noodzakelijke kennisvoorsprong die je helpt de beste uitkomst voor je klanten te realiseren. Kies daarom voor de opleidingen en kennisevents van VBO. Op basis van theorie, maar vooral ook veel praktijk breid je jouw kennis uit en onderscheid je je als vastgoeddeskundige.

Onderscheiden door kennis: duurzaamheid in vastgoedadvies
Eén van de zaken waarover specialisme en expertise veelgevraagd wordt, is duurzaamheid. Gelukkig is vastgoed duurzaam maken in de meeste gevallen zeer haalbaar. Ook als VBO houden we ons bezig met duurzaamheid op alle niveaus. We kijken met overheden, retail- en werkgeversverenigingen naar de verduurzaming van vastgoed, maar ook met onze leden naar hoe we onze dienstverlening naar klanten op dit vlak verder kunnen verbeteren. 

Zo biedt VBO verschillende opleidingen aan die hierbij kunnen helpen, zoals de opleiding voor Energieadviseur. Hierbij leer je een gebouwopname en de energieprestatieberekening te maken. Uiteindelijk kan je als energieadviseur het energielabel op stellen voor bestaande woningen. Iets waar op dit moment veel vraag naar is. Er is sprake van een krapte op de markt van energieadviseurs en hierdoor zijn de levertijden van energielabels opgelopen. Door jouw expertise uit te breiden onderscheid je jezelf van andere taxateurs en makelaars en kan je jouw klanten uiteindelijk beter en sneller van dienst zijn.

Waarom als vastgoedadviseur lid worden van VBO?
Vastgoed is een kennismarkt. De noodzaak van kennis van objecten, marktontwikkelingen en ook de laatste maatschappelijke ontwikkelingen, maakt dat jouw werk als vastgoedadviseur noodzakelijk is. Tegelijk ben je zo onmisbaar als de kennis die je hebt. Het lidmaatschap van VBO is de zekerste weg om toegang te krijgen tot alles dat jij nodig hebt om een goede vastgoedadviseur te zijn én te blijven.

Als je lid wordt van VBO, profiteer je ook van meer praktische ondersteuning. Zo bieden we een breed dienstenpakket aan makelaars en taxateurs. Uiteenlopend van juridische diensten en ondersteuning, het Historisch Bestand tot een CRM op maat gemaakt voor de vastgoedsector. VBO biedt alles om ook als ondernemer te groeien. 

Wil je weten of het lidmaatschap van VBO ook voor jou interessant is? Vraag dan het informatiepakket aan over het VBO-lidmaatschap.