VBO Open Huizen Route: 10 gouden tips voor jou als verkoper

Verkopen
13 maart 2024
VBO Open Huizen Route: 10 gouden tips voor jou als verkoper

De VBO Open Huizen Route is voor jou als verkoper natuurlijk een spannend moment. Tegelijkertijd is het dé manier om in korte tijd een goede indruk achter te laten bij een grote groep potentiële kopers. Op welke zaken moet je allemaal letten? VBO-makelaar Ronald Schumacher geeft jou tien tips die van belang zijn tijdens bezichtigingsdagen.

 

Tien gouden tips:

1. Zorg dat jouw VBO-makelaar alle documenten over de woning ook online beschikbaar stelt

2. Vergeet de reclameborden en posters niet. VBO levert die aan en stelt deze beschikbaar.

3. Heel cliché, maar zorg voor een opgeruimd huis

4. Berg persoonlijke spullen zoals fotolijstjes op voor een neutrale indruk van de woning, maar maak het tegelijkertijd niet onpersoonlijk. Een leuke aankleding, daar is niets mis mee. Denk aan gekleurde kussentjes of bloemen. Maak er een mooie, huiselijke sfeer van. 

5. Waardevolle spullen achterlaten is niet handig. Dus berg je portemonnee en telefoon goed op.

6. Speel in op het weer of seizoen. Zorg bij een donkere dag voor voldoende licht en doe vooral niet de gordijnen dicht als de zon schijnt.

7. Kookgeuren schrikken af. Bak dus vooral géén appeltaart, want die vette lucht en andere kookgeuren schrikken bezoekers af. Bak die appeltaart na afloop maar voor jouw VBO-makelaar.

8. Doe de rondleidingen samen met jouw partner of schakel een vriend of vriendin in. Dat maakt de bezichtiging behapbaar wanneer het erg druk is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

9. Bescheidenheid is belangrijk. Dring je vooral niet op.

10. Potentiële kopers proberen het vaak; die gaan al onderhandelen. Ga daar niet in mee en laat dat over aan jouw VBO-verkoopmakelaar. Start jouw zoektocht hier!   

Doe je voordeel met deze tips en veel succes bij de VBO Open Huizen Route!