Hét vastgoedaanbod van Nederland
Verkooprechten agrarisch bedrijf

Verkooprechten agrarisch bedrijf

Landelijk en Agrarisch Vastgoed
6 mei 2021 2 minuten

 

U kunt in aanmerking komen voor inkomenssteun in de vorm van betalingsrechten. Ook kunt u in het bezit komen van betalingsrechten door deze te kopen of te huren. Daarnaast kunnen aan uw agrarisch bedrijf en de grond niet alleen betalingsrechten maar ook productierechten verbonden zijn. Deze zijn bepalend voor het volume dat u mag produceren. Zo kunt u te maken hebben met dierrechten die bepalen hoeveel varkens of pluimvee u mag houden.

Overdracht van rechten

Zowel de betalingsrechten als dierrechten zijn dus medebepalend voor uw uiteindelijke inkomen. Kennis van de procedures en voorwaarden rond het verkrijgen van die rechten en de overdracht ervan, is dan ook uitermate belangrijk. Wat gebeurt er met deze rechten bij wijziging van de rechtsvorm van uw agrarisch bedrijf? En welke gevolgen zijn er voor een bedrijfsoverdracht- of splitsing, vererving of een samenvoeging? In hoeverre heeft u te maken met de 50% regeling als het gaat om uitbreiding van uw varkens- of pluimveebedrijf? Essentiële vragen die uw landelijk en agrarisch VBO-makelaar kan beantwoorden.

Advies en begeleiding

De landelijk en agrarisch VBO-makelaar houdt ontwikkelingen en de zich steeds wijzigende agrarische wetgeving nauwlettend in de gaten. Zodat hij of zij u van een gedegen advies kan voorzien, ook op juridisch en fiscaal gebied. Daarnaast kan de VBO-makelaar u natuurlijk ook begeleiden bij de prijsbepaling, onderhandeling en overdracht. U bepaalt.