nieuw beschikbaar

Fnidsen 111

1811NE Alkmaar

€ 1.250,- p/m
Soort bedrijfspand Winkelruimte
Oppervlakte 55 m2
Aangeboden sinds 3 april 2024

Omschrijving

De winkelruimte gelegen aan het Fnidsen te Alkmaar is een sfeervolle en goed gelegen commerciële locatie in het historische centrum van de stad. Met een gunstige ligging en een aantrekkelijke uitstraling biedt deze ruimte een uitstekende mogelijkheid voor detailhandel, horeca of andere commerciële activiteiten. Met zijn karakteristieke kenmerken en nabijheid van andere winkels en bezienswaardigheden, heeft het potentieel om een levendige en populaire bestemming te worden voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Locatie en bereikbaarheid:
De locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals trein en bus, met het treinstation op korte loopafstand. Daarnaast zijn er ook parkeermogelijkheden in de nabije omgeving voor mensen die met de auto komen. De centrale ligging en goede bereikbaarheid maken de winkelruimte ideaal voor potentiële klanten en zorgen voor een constant aanloop van verkeer, wat gunstig is voor commerciële activiteiten. Enkele belangrijke routes zijn onder meer de N9, die Alkmaar verbindt met Den Helder in het noorden en Amsterdam in het zuiden, en de N242, die een directe verbinding biedt met de A9 snelweg richting Amsterdam en Haarlem. Deze wegen zorgen voor een goede bereikbaarheid voor zowel lokale klanten als bezoekers van buiten de stad, waardoor de winkelruimte een strategische locatie heeft voor commerciële activiteiten.

Begane grond: 34 m2 (exclusief de gedeelde entree).

Indeling:
Gedeelde entree welke toegang geeft tot bovenwoning en winkelruimte. Winkelruimte ter grootte van 26 m2 welke doorloopt naar achteren aan de linkerkant is momenteel een balie opgesteld. Achter in de winkel bevinden zich 2 paskamers en een hal naar een toiletruimte met fontein en opslagruimte/ berging. De begane grond is tevens voorzien van vloerverwarming.

Huurprijs:
Kale huur € 1.250,00 excl. BTW
Gas, water en elektra € 250,00

Totale huurprijs: € 1.762,50 incl. BTW per maand.

Aanvaarding:
1 maart 2025 (eventueel eerder in overleg).

Bestemmingsplan:
Bij de gemeente Alkmaar valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: 'Binnenstad Zuid en Oost, vastgesteld bij Raadsbesluit van 7 maart 2012.

Op grond van artikel 6 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: 'Gemengd' met als dubbelbestemming 'Archeologie' en 'Cultuurhistorie'.

De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

a. detailhandel, maatschappelijke doeleinden, galerie, culturele voorzieningen, kleinschaligesportvoorzieningen, kleinschalig hotel en consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag;
b. woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps-of bedrijfsactiviteit, bergingen en andere nevenruimten in alle bouwlagen;
c. wat betreft de onbebouwd blijvende delen voor tuinen, erven, verblijfsgebied en groenvoorzieningen;
alsmede voor:
d. kantoren en bedrijven in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van gemengd-1";
e. gebouwde parkeervoorzieningen, bergingen en/of magazijnen in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van gemengd-2";
f. horecabedrijf categorie 2 (café, grand-café, café-restaurant) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 2";
g. horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 3";
h. horecabedrijf categorie 4 (snackbar, cafetaria, ijssalon, shoarmazaak) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 4";
i. een koffiehuis in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van horeca - koffiehuis";
j. een hotel in alle bouwlagen, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van horeca - hotel";
k. seksinrichting in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van bedrijf - seksinrichting";
l. detailhandel, kantoren, consumentverzorgende dienstverlening, galerie, maatschappelijkedoeleinden, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen, kleinschalig hotel en bedrijven in de tweede en hoger gelegen bouwlagen, voor zover deze functies op de begane grond zijn toegestaan en voor zover gelijk aan het gebruik van de begane grond, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van gemengd - verdieping";
m. horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) op de verdieping ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van horeca - verdieping".

Bovengenoemde gegevens zijn verkregen via de website omgevingswet.overheid.nl op 27 maart 2024 Voor meer informatie aangaande de bestemming verwijzen wij u naar bovengenoemde website. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Alkmaar.

Betaling:
Per (kalender)maand vooruit.

Indexering:
De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd conform CPI reeks Alle Huishoudens (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Model overeenkomst:
Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in december 2022.

Zekerheidstelling:
Een borgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief servicekosten, te vermeerderen met BTW.

Huurtermijn:
Contractduur, verlenging en opzegtermijn in overleg.

BTW:
De huurprijs is gebaseerd op het feit dat de huurder het gehuurde blijvend gebruikt of blijvend laat gebruiken voor doeleinden waarvoor een volledig of minimaal een in de Wet op de Omzetbelasting 1968 genoemd percentage recht op aftrek van de omzetbelasting op de voet van artikel 15 van de Wet op de Omzetbelasting 1968.

Voorwaarden:
Alle door Pinedo Makelaardij verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een voorstel. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. Een kandidaat huurder heeft een eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, kan de realiteit hier vanaf wijken. Aan deze advertentie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Heb je na het lezen van deze informatie interesse? Kom gerust een kijkje nemen!

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
Prijs
€ 1.250,- p/m
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
3 april 2024
Aanvaarding
per datum
Bemiddelingskosten
Geen
Servicekosten
€ 250.00 p/m
Oppervlakten
Perceeloppervlakte
45 m²
Oppervlakte
55 m²
Bouw
Soort bouw
bestaande bouw
Hoofdfunctie
winkelruimte
Winkelruimte
Oppervlakte
55 m²
In units vanaf
55 m²
Verkoopvloeroppervlakte
55 m²
Aantal verdiepingen
1
Welstandsklasse
A2

Locatie

Plattegronden