Hoe maak ik mijn woning verkoopklaar? 5 tips!

Verkopen Video
25 augustus 2023
Hoe maak ik mijn woning verkoopklaar? 5 tips!

Je krijgt als verkoper maar één kans om een eerste indruk te maken bij potentiële kopers. En dus wil je de juiste sfeer creëren, om zo de hoogste verkoopprijs te realiseren. Maar hoe doe je dat verkoopklaar maken precies? VBO-makelaar Rosalie Zuidema startte in 2017 met haar eigen makelaarskantoor en verkoopstyling is één van haar specialismen. Ze geeft in dit artikel vijf cruciale tips, zodat je de plank nooit misslaat.

 

Ruim je woning op!
Het ligt misschien erg voor de hand, maar toch vergeten verkopers dit geregeld. Voorkom dat je een slordige indruk achterlaat en begin met het opruimen van je persoonlijke spullen. Dus haal trouwfoto’s en familieportretten uit fotolijstjes, berg het speelgoed van de kinderen op en niet te vergeten de hondenmand. Je wilt het huis natuurlijk zo neutraal mogelijk presenteren. 

(Schoonmaak)klusjes
Een vieze kattenbakgeur schrikt potentiële kopers natuurlijk af, dus houd een grondige schoonmaak, zorg dat het toilet en de badkamer er weer glanzend bij liggen en steek vlak voor de bezichtiging desnoods wat geurkaarsen aan. En vergeet de achterstallige onderhoudsklusjes niet. Draai die loszittende deurklink aan, controleer de plinten en geef de muren nog even een nieuwe lik verf. Bij voorkeur neutraal wit, in plaats van felle kleuren.              

Elke ruimte een functie 
Deel de verschillende ruimtes van jouw woning effectief in en geef potentiële kopers zo een impressie van wat er allemaal mogelijk is. Denk aan een hobbykamer of een home office. Een onoverzichtelijke rommelkamer zonder functie is echt een no-go.     

Licht 
Een woning waar veel licht naar binnen komt, springt veel meer in het oog. Laat de gordijnen open en doe de jaloezieën omhoog. Krijg je bezoek tijdens de donkere wintermaanden? Zorg in dat geval voor sfeerverlichting en steek wat kaarsjes aan of de open haard. Met de juiste ambiance sta je al met 1-0 voor. 

Styling 
De woning die je gaat verkopen moet neutraal zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet voor een leuke aankleding kunt zorgen. Schaf wat leuke accessoires aan en creëer die extra touch. Denk aan kussentjes voor op de bank, planten, een mooie schaal met fruit op de salontafel en wat zeepjes en flesjes shampoo in de badkamer. Maar overdrijf het niet en haal overbodige zaken weg om ruimte te creëren.       

Vind hier de VBO-verkoopmakelaar uit jouw buurt. Succes met de verkoop!